همین حالا عضو کمانش شو و از این مزایا استفاده کن

نمای رومی (3 نوع) + ابزار، اجرا و اصول طراحی نمای رومی

نمای رومی الهام گرفته از معماری روم و یونان باستان

نمای رومی چیست و انواع نمای رومی کدامند؟ اصول طراحی نمای رومی چیست؟ مصالح و ابزار نمای رومی کدامند؟ مهمترین ویژگی نمای رومی چییست؟ مراحل اجرای نمای رومی کدامند؟

طراحی نما و نماسازی از مهم ترین مراحل ساخت ساختمان در ساختمان سازی هستند. زیرا نمای ساختمان معرف هویت و ساختار کلی یک ساختمان می باشد. نمای رومی و به طور کلی معماری رومی، یک سبک است که عمده ترین متریالی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد، سنگ است و سنگ در نماسازی، یکی از لوکس ترین مصالح ساختمانی به حساب می آید.

از آن جایی که در نمای رومی از ستون های بلند سنگی، سردر و صراحی سنگی استفاده می شود، این نما انتخاب افرادی است که لوکس بودن را دوست دارند و به دنبال تجمل گرایی هستند. البته به جز سنگ نما رومی، از مصالح دیگری نیز برای طراحی و اجرای نمای رومی استفاده می شود که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

نمای رومی
نمای رومی

اگر شما هم به این سبک از نما علاقه مند هستید و یا قصد دارید با متریال و ابزارهای نمای رومی، طراحی و نحوه اجرای این نوع نما آشنا شوید، این مقاله جامع را از دست ندهید.

نمای رومی چیست؟

نمای رومی یا Roman Facade یک نمای ساختمان محبوب و پرطرفدار است که طراحی آن الهام گرفته از معماری روم و یونان باستان می باشد. نمای ساختمان به سبک رومی از آنجایی تبدیل به یک سبک پرطرفدار و محبوب شده است که حس ابهت و قدرت را به بینندگان منتقل می کند. عوامل مهمی مثل متریال، جزئیات و ابزار به کار رفته در نمای رومی، نوع طراحی و ساخت و حتی سبک نورپردازی نمای رومی در ایجاد این حس ابهت و قدرت تاثیر گذار هستند و این نما را مجلل و با شکوه جلوه می دهند.

به عنوان مثال ستون های بلند سنگی، تاج نمای رومی، مجسمه های سنگی، قوس های گرد و عریض ساختمان، پله ها و صراحی های سنگی که معرف نمای رومی هستند را تصور کنید که تمام جزئیات آنها با نظمی خاص و به صورت متقارن در نما اجرا شده باشد.

نورپردازی نما نیز باید با تکنیک های متناسب با سبک رومی که در ادامه مفصلا به آن خواهیم پرداخت، انجام شود. این ها همگی عواملی هستند که نمای رومی را به یک نمای با عظمت و لوکس تبدیل می کنند.

نمای رومی پیش ساخته

نمای رومی پیش ساخته انتخاب مناسبی برای کسانی است که مجلل بودن سبک نمای رومی را می پسندد اما نمی توانند هزینه زیادی را صرف طراحی و اجرای این نوع نما کنند.

طراحی نما به سبک رومی و اجرای آن به دلیل استفاده ای که از سنگ و دیگر مصالح ساختمانی در نما، ستون، سردر و دیگر ابزارهای نمای رومی می شود،هزینه زیادی دارد. به همین دلیل از فوم نسوز پلی استایرن، یونولیت و روکش بتن پلیمری و حتی کامپوزیت سنگ سیلیس در صنعت ساختمان سازی و ساخت ابزارهای نمای رومی پیش ساخته استفاده می شود.

درست است که نمای رومی پیش ساخته طول عمر کمتری به نسبت نوع سنگی دارد و در صورت اشتعال یونولیت، گاز سمی تولید می شود اما نوع پیش ساخته نمای رومی علاوه بر مقرون به صرفه بودن، راحت تر و با سرعت بیشتری اجرا می شود، زیرا برای اجرای آن به زیر سازی های رابیتس کاری شده نیازی نیست.

این نوع نما، به دلیل استفاده از یونولیت، عایق حرارتی، عایق صوتی می باشد. همچنین می تواند به عنوان یک عایق رطوبتی خوب که ترک هم نمی خورد، عمل کند. در نتیجه می تواند گزینه مناسبی برای مناطق مرطوب نیز باشد.

اصول طراحی نمای رومی

اصول طراحی نمای رومی شامل چندین مورد می‌شود و مهم است معمارانی که قصد طراحی نمای رومی را دارند، با اصول طراحی این نوع نما آشنایی داشته باشند. اولین موردی که یک طراح و معمار در طراحی نمای رومی باید مد نظر داشته باشد، قوانین و ضوابط شهرداری منطقه است. به عنوان مثال در بعضی از شهرها اجازه ساخت و ساز ساختمان با نمای رومی داده نمی‌ شود چرا که با بافت آن منطقه همخوانی ندارد. به طور کلی می‌ توان گفت طراحی نما منطبق با فرهنگ و سنت هر منطقه انجام می‌ شود.

در صورتی که شهرداری مجوز ساخت ساختمانی با نمای رومی را بدهد، معمار و سازنده باید اصولی را برای طراحی این نوع نما رعایت کنند. در گام اول باید کاربری ساختمان مشخص شود، این که ساختمان مسکونی است یا تجاری در طراحی نمای آن تاثیرگذار است. به عنوان مثال در ساختمان‌ مسکونی استفاده از قرنیز و ستون نمای رومی مهم‌ تر از استفاده از مجسمه است.

در طراحی نما ساختمان بعد از مشخص شدن کاربری، انتخاب بهترین مصالح برای نما به عهده معمار و سازنده است. مصالحی که در نمای ساختمان رومی به کار می روند، هم باید قابل شستشو باشند و هم باید متناسب با این سبک باشند. سیمان، سرامیک و به خصوص سنگ نما از پرکاربردترین مصالح و متریالی هستند که در نمای رومی مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر مرغوب بودن مصالح و متناسب بودن آن با سبک نما، انتخاب رنگ مصالح نیز مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد. رنگ سفید، کرم و قهوه ای معرف نمای رومی هستند.

یکی دیگر از مهم ترین مشخصه های نمای رومی حفظ تقارن است. به عنوان مثال در طراحی نمای رومی ستون ها باید به صورت آینه ای و متقارن در دو طرف ساختمان قرار بگیرند. آخرین گام در اصول طراحی نمای رومی برای زیباسازی نما، نورپردازی متناسب با این سبک است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

به طور خلاصه اصول طراحی نمای رومی شامل موارد زیر است:

  • توجه به ضوابط و قوانین شهرداری
  • مشخص نمودن نوع کاربری ساختمان
  • انتخاب بهترین و مناسب ترین مصالح نمای رومی
  • حفظ تقارن در اجرای نمای رومی
  • نورپردازی نمای رومی

سبک نمای رومی

سبک نمای رومی مثل هر سبک از نمای ساختمان می تواند متنوع باشد. با وجود این که بسیاری اجرای نمای رومی را یک فاجعه فرهنگی در کشور می دانند و عقیده دارند که اجرای آن با فرهنگ ایران سازگاری ندارد، بعضی دیگر معتقدند که این نوع نما صرفا متعلق به روم نیست و آثارش در بسیاری از معماری های قدیم ایرانی نیز قابل مشاهده است.

به عنوان مثال ابزارهایی که در بناهای دوره هخامنشیان و بناهای روم و یونان باستان استفاده می شده است، تا حدودی مشابه یکدیگر بوده اند. از تمام این اختلاف نظرها که بگذریم، نمای رومی در بین مردم ایران از محبوبیت بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی محبوب ترین سبک های نمای رومی که شامل موارد زیر هستند، خواهیم پرداخت:

  • نمای رومی ساده
  • نمای رومی ایرانی
  • نمای رومی جدید و مدرن
  • نمای رومی کلاسیک
  • نمای رومی ترکیبی

نمای رومی ساده

نمای رومی ساده انتخاب مناسبی برای افرادی است که علاوه بر شکوه و عظمت، ساده بودن نما را می پسندند. نمای رومی ساده هم می تواند با فوم نسوز پلی استایرن به صورت نمای رومی پیش ساخته و هم با مصالح ساختمانی مناسب این نما مثل سنگ، سیمان و سرامیک اجرا شود.

همان طور که گفته شد، حفظ تقارن و استفاده از رنگ های روشن مثل سفید و کرم از مشخصه های اصلی نمای رومی هستند، که نمای رومی ساده هم از این قاعده مستثنی نیست. در این نوع نمای ساختمان می توان از به کار بردن همه ابزارهای تجملی نمای رومی مثل مجسمه نمای رومی، گل نمای رومی و گنبد نمای رومی صرف نظر کرد.

از آن جایی که نمای رومی ساده بیشتر مناسب آپارتمان های شهری و ساختمان هایی با تعداد طبقات کم است، نورپردازی در این سبک به نسبت سایر سبک ها که در برج ها یا ویلاها به کار می روند، کمتر است.

به عنوان مثال در نمای رومی ساده فقط تکنیک نورپردازی نما از بالا و نورپردازی نما از پایین ساختمان قابل اجرا است و تکنیک های نورپردازی پیچیده و گران قیمت همانند سیلوئت یا نورپردازی محیطی مناسب سبک نمای رومی ساده نیستند.

نمای رومی ایرانی

نمای رومی ایرانی در واقع همان نمای رومی با رنگ های روشن و همچنین ستون های بلند، تاج نما، سردر، سرستون و پا ستون های رومی است، با این تفاوت که در جزئیات ابزارها از اِلِمان و عنصرهایی که معرف ایران و فرهنگ ایرانی است، استفاده می شود.

به عنوان مثال ستون های پارسی و سر ستون های طرح هخامنشی جایگزین ستون های دوریک، یونی و کورنتی می شوند یا از طرح کتیبه های ایرانی که در نمای رومی ایرانی رواج دارند می توان بهره برد. نوع طاق و پلکان در این نوع نما بر پایه معماری ایرانی است؛ طاق های گرد و پلکانی مانند پلکان ورودی تخت جمشید.

علاوه بر برخی ساختمان ها و ویلاها که نمای رومی ایرانی، می تواند نمایی مناسب برایشان باشد، در ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد نیز قابل اجرا است.

در این نوع نما، علاوه بر نورپردازی از بالای ساختمان، می توان از نورپردازی محیطی و نورپردازی از پایین ساختمان برای به نمایش گذاشتن شکوه و عظمت عناصر و اِلِمان های ایرانی و رومی در نما بهره مند شد.

نمای رومی ایرانی
نمای رومی ایرانی

نمای رومی جدید و مدرن

نمای رومی جدید و مدرن، نمایی است که افراد خواهان تجمل آن را می پسندند و از آن برای طراحی نمای ساختمان خود استفاده می کنند. این نما علاوه بر اینکه طرح مناسبی برای نمای ویلا می باشد، می توان از آن برای طراحی نمای ساختمان های شهری نیز بهره مند شد.

ویژگی اصلی نماهای مدرن و به طور کلی معماری مدرن، حذف فرم های تاریخی است. در واقع هدف از پیدایش سبک مدرن و نمای مدرن ایجاد تناسب در فضای شهری، متناسب با شرایط فعلی و فرهنگ کنونی یک منطقه است. از طرفی نمای رومی الهام گرفته از معماری روم و یونان باستان است که استفاده از ابزارهایی مثل ستون های رومی، گنبدهای رومی مشخصه اصلی آن ها است. نمای رومی علاوه بر ستون ها و سرستون های مخصوص به خودش، گنبدهای رومی و همچنین مجسمه های که معرف افسانه های روم است، ابزارها و جزئیات دیگری مثل صراحی ها، نمای سنگی، پنجره های بلند و غیره دارد که فقط مخصوص به سبک رومی نیست که می تواند در نمای رومی جدید و مدرن اجرا شود. همچنین رنگ های روشن به ویژه رنگ سفید وجه اشتراک بین سبک مدرن و نمای رومی است.

در نمای رومی جدید یا همان نمای رومی مدرن به جای استفاده از گنبدهای رومی، از سقف های مسطح استفاده می شود. همچنین به جای استفاده از ستون ها و سر ستون های معرف روم و یونان باستان از ستون ها و سرستون های ساده و بدون طرح استفاده می شود زیرا خصیصه اصلی سبک مدرن علاوه بر حذف فرم های تاریخی به حداقل رساندن جزئیات است.

نمای رومی کلاسیک

نمای رومی کلاسیک در واقع معرف سبک معماری کلاسیک و سبک رومی است. همان طور که قبلا اشاره کردیم نمای رومی الهام گرفته از معماری روم و یونان باستان است و ریشه در فرهنگ گذشته روم دارد. نمای کلاسیک و به طور کلی سبک کلاسیک، نشانی از اصالت است که می تواند معرف فرهنگ و قدمت هر کشوری باشد.

پیشنهاد مقاله: نمای کلاسیک نشانی از اصالت و قدمت معماری هر کشور

نمای کلاسیک

به عنوان مثال سبک کلاسیک ایرانی را می توان به دوره هخامنشی نسبت داد که بناها حالت مربعی شکل با ستون های بلند سنگی و پلکانی همچون پلکان ورودی تخت جمشید که این روزها از این سبک نیز برای طراحی و ساخت نمای ساختمان های ایران، الهام گرفته می شود.

در رابطه با نمای رومی کلاسیک هم باید گفت منظور الهام گرفتن از سبک معماری روم و یونان باستان بدون هیچ تغییری است و در واقع نمای رومی خودش می تواند یک نمای کلاسیک باشد. این نوع نما در صورت تطبیق با قوانین و ضوابط شهرداری، هم می تواند برای ویلاها و هم برای ساختمان های شهری مورد استفاده قرار گیرد.

نمای رومی کلاسیک
نمای رومی کلاسیک

نمای رومی ترکیبی

نمای رومی ترکیبی سنگ و آجر نسوز یکی از نماهای رومی به حساب می آید که در آن سنگ تنها متریال به کار برده در نما نیست و آجر نسوز با آن ترکیب شده است. در واقع نمای رومی ترکیبی به سبک رومی طراحی می شود ولی متریال به کار رفته در آن ترکیبی از سنگ و آجر است.

ستون های پهن و عریض، پنجره های بلند، صراحی ها و مهم تر از همه تقارن در نمای رومی که ویژگی اصلی این نما است، مانند سبک های دیگر نمای رومی اجرا می شود اما بر روی دیوارها، حاشیه در و پنجره ها از آجر نسوز نیز استفاده می شود.

انواع نمای رومی

انواع نمای رومی را می توان با توجه به مصالح ساختمانی که در آن به کار رفته است، تقسیم بندی نمود. از مهمترین انواع نمای رومی که با توجه به متریال به کار رفته در آنها طراحی و اجرا می شوند، می توان اشاره ای به موارد زیر داشت:

  • نمای رومی سیمانی
  • نمای رومی سنگی
  • نمای رومی سرامیکی

نمای رومی سیمانی

نمای رومی سیمانی مشخصا معرف نمای رومی است که سیمان متریال اصلی آن می باشد. با وجود این که سیمان در نمای رومی سیمانی به دلیل اجرای نادرست ممکن است ترک بخورد و به مرور زمان رنگش تغییر کند، اما در این سبک از نماسازی سیمان به دلیل مقرون به صرفه بودن، مقاوم بودن در برابر گرما و سرما، انعطاف و فرم پذیری بالا و داشتن ظاهری یکپارچه و همچنین اجرای راحت تر به نسبت مصالح دیگر بسیار پرطرفدار است.

از انواع سیمان در نمای رومی می توان استفاده کرد اما از آن جایی که رنگ سفید محبوب ترین رنگ در سبک نمای رومی است، سیمان سفید بهترین گزینه برای نمای رومی سیمانی است.

نمای رومی سنگی

نمای رومی سنگی محبوب ترین و مجلل ترین نوع نمای رومی است که در عین حال جز گران ترین نماها به حساب می آید. چرا که سنگ جز مصالح ساختمانی است که به نسبت سایر مصالح قیمت بالاتری دارد. از آن جایی که در نمای رومی سنگی به جز نمای اصلی ساختمان، جزئیات و ابزارهای سنگی زیادی به کار میرود، میزان سنگ مصرفی برای ساخت این نما بسیار زیاد است و همین باعث می شود که ساخت و اجرای نمای رومی سنگی به نسبت هزینه زیادی داشته باشد.

در نما سنگ رومی از آن جایی که رنگ روشن مشخصه اصلی نمای رومی است، مشخصا از سنگ هایی با رنگ روشن مثل سنگ تراورتن، سنگ لایم استون و سنگ مرمریت استفاده می شود.

نمای رومی سرامیکی

نمای رومی سرامیکی همان طور که از نامش مشخص است، سرامیک متریال اصلی ساخت این نوع نمای ساختمان است.

درست است که سرامیک نمی تواند به اندازه سنگ مجلل و فاخر باشد، اما ظرافت سرامیک مخصوص نمای رومی که رنگ روشنی دارد چیزی از زیبایی این نوع نما را کم نمی کند. به علاوه این که سرامیک علاوه بر مقرون به صرفه بودن به نسبت سنگ و سیمان اجرای راحت تری دارد.

نمای رومی سرامیکی در برابر رطوبت، بارندگی، نوسان دما و به طور کلی تغییرات آب و هوایی مقاوم است و اگر به درستی اجرا شود، ترک هم نمی خورد. به همین دلیل سرامیک نیز یکی از گزینه های مناسب برای ساخت نمای رومی به حساب می آید.

نمای رومی سرامیکی
نمای رومی سرامیکی

مصالح نمای رومی

مصالح نمای رومی نقش مهمی در طراحی نمای رومی دارد. اکثر افراد سنگ را به عنوان تنها متریال برای اجرای نمای رومی می دانند. اما به جز سنگ متریال و مصالح ساختمانی دیگری مثل سیمان و سرامیک نیز وجود دارد که می توان از آن ها در اجرای نمای رومی استفاده کرد که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

به طور کلی محبوب ترین و کاربردی ترین متریال و مصالح نمای رومی شامل موارد زیر است:

  • سنگ نمای رومی
  • سیمان نمای رومی
  • سرامیک نمای رومی

سنگ نمای رومی

سنگ نمای رومی شناخته شده ترین متریال در نمای رومی است که به نسبت سایر متریال های کاربردی برای این سبک، مجلل تر و با شکوه تر است و به راحتی می تواند هدف عظمت و اقتدار نمای رومی را برآورده کند. البته ناگفته نماند که سنگ نمای رومی به نسبت سایر متریال های مناسب این سبک، گران تر است. از بهترین سنگ های نمای رومی می توان به سنگ های زیر اشاره کرد:

  • سنگ تراورتن
  • سنگ ترامیت
  • سنگ گرانیت
  • سنگ مرمریت
  • سنگ لایم استون
  • سنگ چینی

سیمان نمای رومی

سیمان نمای رومی عموما سیمان سفید است. سیمان سفید به نسبت سیمان های خاکستری و معمولی قیمت بالاتری دارد اما باز هم به نسبت سنگ مقرون به صرفه تر است. بعد از سنگ، سیمان بهترین متریال برای نمای رومی است.

سیمان انعطاف پذیری بالایی دارد و به راحتی می توان از آن برای حجیم سازی ابزارها استفاده کرد. سیمان سفید علاوه بر قیمت مناسبی که دارد، خطر ریزش در نما را ندارد و می تواند گزینه مناسبی برای نماهای رومی مناطق زلزله خیز باشد.

سرامیک نمای رومی

سرامیک نمای رومی باید طوری انتخاب شود که علاوه بر مقاومت، به زیبایی طرح سنگ نیز باشد. سرامیک یکی از متریال های مورد استفاده در نمای رومی است که قیمت مناسبی نسبت به سنگ دارد.

در صورتی که اجرای سرامیک نمای رومی به صورت اصولی انجام می شود، می توان با خیال راحت از این متریال استفاده کرد زیرا در مقابل رطوبت، بارندگی و تغییرات آب و هوایی مقاوم است و می تواند گزینه مناسبی برای نماهای رومی مناطق مرطوب باشد.

ابزار نمای رومی

ابزار نمای رومی معرف این نوع نما است. در نمای رومی ظرافت و جزئیات بسیار مهم هستند و همین توجه به جزئیات و اجرای آن با ظرافت وجه تمایز نمای رومی با سایر نماها است. ابزارهای نمای رومی به راحتی می توانند این ظرافت و زیبایی و همچنین شکوه و عظمت این نما را به تصویر بکشند.

از مهمترین ابزارهای نمای رومی که در اکثر نماهای رومی قابل اجرا هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تاج نمای رومی
  • سردر نمای رومی
  • ستون نمای رومی
  • سرستون نمای رومی
  • صراحی نمای رومی
  • گل نمای رومی
  • مجسمه نمای رومی
  • قرنیز نمای رومی
  • پاستون نمای رومی
  • کتیبه نمای رومی
  • ابزار خطی و طولی نمای رومی
  • ابزار دور درب و پنجره نمای رومی

تاج نمای رومی

تاج نمای رومی همان ابزاری است که به این نما ابهت و قدرت می بخشد.

از آن جایی که نمای رومی مربوط به روم و یونان باستان است، تاج های نمای رومی سمبلی از افتخارات و پیروزی های پادشاهان آن سرزمین است که چهره آن پادشاهان و یا سلاح های جنگی آنان طراحی و ساخته می شود و به عنوان تاج نمای رومی اجرا می شود. یکی از دلایلی که بسیاری از کارشناسان ساخت نمای رومی در ایران را رد می کنند همین مسئله عدم تطابق آن با فرهنگ ما است؛ ایران اسطوره ها و پادشاهان بزرگی دارد که می توان از مجسمه ها و تندیس های آنان بهره برد.

تاج نمای رومی با مصالح مختلف مثل سنگ، سرامیک، سیمان، بتن و حتی ترکیبی از مصالح مختلف، در اندازه های متفاوتی تولید و اجرا می شود.

سردر نمای رومی

سردر نمای رومی علاوه بر اینکه یکی از ابزارهای مهم معرف نمای رومی است، می تواند به عنوان یک محافظ نما در برابر باد و طوفان، بارندگی و به طور کلی آسیب های احتمالی که می تواند به نما وارد شود، عمل کند.

سردر نما رومی با متریال های مختلف مثل سیمان، سرامیک، سنگ و مصالح پیش ساخته قابل تولید و اجرا است که بنا به بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای سردر نمای رومی و به طور کلی نمای رومی، سلیقه سازنده و منطقه ای که ساختمان در آن قرار دارد، می تواند متفاوت باشد.

ستون نمای رومی

ستون نمای رومی عموما ستونی پهن و عریض است که هم می تواند کوتاه و هم می تواند بلند باشد.

ستون فقط در نمای رومی کاربرد ندارد بلکه در نماهای دیگری مثل نمای کلاسیک ایرانی نیز مشاهده می شود، اما تفاوت ستون نمای رومی با سایر ستون هایی که در سبک های دیگر نما به کار می روند، تزئینات روی آن ها و همچنین نحوه قرار گیری آن ها در نمای ساختمان است. ستون ها در نمای رومی به تعداد زوج و به صورت آینه ای و متقارن اجرا می شوند.

ستون نمای رومی هم مثل تمامی ابزارهای مربوط به نمای رومی می تواند با سنگ، سرامیک و سیمان اجرا شود.

سرستون نمای رومی

سرستون نمای رومی علاوه بر اینکه با متریال های مربوط به این سبک که هم منعطف و هم ابزار پذیر هستند، می تواند به صورت فوم نسوز پلی استایرن به صورت پیش ساخته طراحی و اجرا شوند. سرستون دوریک، یونی و کورنتی از معروف ترین سرستون های نمای رومی هستند که هرکدام علاوه بر طرح منحصر به فردی که دارند، تاریخچه ای نیز دارند.

به عنوان مثال ستون ها و سرستون های کورنتی سبکی از معماری یونانی و کلاسیک است که توسط کالیماخوس ابداع شده است که طرحی مشابه کاسه زنگ رو به بالای مزین شده با برگ های طرح آکانت است.

صراحی نمای رومی

صراحی نمای رومی یا همان نرده هایی که در نمای رومی به کار می روند، عموما از جنس سنگ هستند که هم به صورت استوانه ای و هم به صورت مربعی طراحی می شوند. صراحی سنگی که یکی از ابزارهای مهم در نمای رومی است، به دلیل حجیم بودن وزن بالایی دارد؛ از همین رو برای بالا بردن امنیت می توان از سنگ های مصنوعی برای ساخت و تولید صراحی های تو خالی استفاده کرد.

گل نمای رومی

گل نمای رومی مانند بسیاری از ابزارهای نمای رومی، عموما از جنس سنگ و سیمان است. این دو متریال هر کدام به دلیلی می توانند زیبایی گل نمای رومی را به خوبی به تصویر بکشند.

سیمان از این رو می تواند برای ساخت گل نمای رومی مناسب باشد که انعطاف پذیری بالایی دارد و به راحتی می توان طرح دلخواه گل را پیاده سازی نمود.

از بین سنگ ها نیز بهترین سنگ هایی که می توان برای گل نمای رومی استفاده کرد، سنگ تراورتن و مرمریت هستند که علاوه بر ابزار پذیری، بسیار شفاف و مجلل می باشند.

مجسمه نمای رومی

مجسمه نمای رومی یا تندیس هایی که در نماهای رومی اجرا می شوند، جز ابزارهای تزئینی به حساب می آیند که بنا به سلیقه سازنده، هم می توانند در نما اجرا شوند و هم می توانند حذف شوند. در صورتی که قرار باشد از مجسمه و یا تندیس در نمای رومی استفاده شود، تعداد آن ها باید زوج باشد و به صورت آینه ای و متقارن در نما اجرا شود.

از آن جایی که تهیه و ساخت تندیس و مجسمه نمای رومی نیز نیازمند دقت و ظرافت بسیار است، برای ساخت آن باید از متریال ابزار پذیر و منعطف استفاده کرد که بهترین نوع این متریال ها سنگ های زیبای مرمریت یا تراورتن و همچنین سیمان است.

قرنیز نمای رومی

قرنیز نمای رومی جز ابزارهای مربوط به نمای رومی است که پوشش مناسبی برای اتصالات خطی و طولی به یکدیگر هستند. به عنوان مثال در پاخور پله های ورودی می توان از قرنیز نما استفاده کرد. قرنیزهای نما می توانند از مصالح متفاوتی تولید شوند، اما محبوب ترین و بهترین نوع آن ها قرنیزهای سنگی هستند.

قرنیز سنگی در نمای رومی علاوه بر مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، نور، وزش باد و بارندگی دارد؛ به نما زیبایی هم می بخشد. همچنین قرنیز نما می تواند از نفوذ گرد و خاک به داخل ساختمان جلوگیری کند.

پاستون نمای رومی

پاستون نمای رومی هم می تواند به صورت گرد و هم به صورت مربعی طراحی شود. همان طور که از نام پاستون مشخص می باشد، ابزاری است که در پای ستون قرار می گیرد که ناپیوستگی بین ستون و زمین یا دیوار را پوشش بدهد.

جنس پاستون ها با توجه به جنس ستون ها می تواند متفاوت باش. به عنوان مثال اگر ستونی سیمانی است، سرستون و پاستون آن باید از سیمان باشد.

کتیبه نمای رومی

کتیبه نمای رومی در واقع یکی از نمادهای مربوط به تاریخ و فرهنگ رومیان است که بر روی سردر نماهای رومی و تاج نماهای رومی می تواند طراحی و اجرا شود. البته در ایران به جای کتیبه های رومی می توان از کتیبه های پارسی مثل طرح پاسارگاد و فروهر استفاده نمود.

از آن جایی که طراحی و اجرای کتیبه نما نیازمند دقت و ظرافت است، برای تولید آن باید از مصالحی مثل سیمان که انعطاف بالایی دارد و یا از سنگ هایی که علاوه بر زیبایی ابزار پذیر هستند، استفاده نمود.

موارد استفاده نمای رومی

موارد استفاده نمای رومی بسته به ضوابط و قوانین شهرداری در هر شهر و منطقه می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال در بعضی از شهرها به دلیل سبک معماری مخصوص به خودشان اجازه ساخت ساختمانی با نمای رومی در بافت شهری داده نمی شود و فقط برای ویلاهای خارج از شهر مجوز اجرای این نوع نما داده می شود. یا در بعضی از شهرها و استان ها با ساخت ساختمان با نمای رومی مخالفت می شود زیرا که کارشناسان معتقدند این سبک از نما، با فرهنگ ایران تطابق ندارد.

اگر بخواهیم یک تقسیم بندی برای کاربری نمای رومی داشته باشیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • نمای رومی ساختمان
  • نمای رومی ویلا
  • نمای رومی آپارتمان
  • نمای رومی مغازه

نمای رومی ساختمان

نمای رومی ساختمان می تواند از هر نوع سبکی پیروی کند، به عنوان مثال نمای رومی ساده می تواند گزینه مناسبی برای ساختمان هایی با تعداد طبقات کم باشد.

علاوه بر نمای رومی پیش ساخته که یک گزینه مقرون به صرفه برای طرفداران سبک نمای رومی است، می توان از متریال و مصالح ساختمانی مثل سنگ، سیمان و سرامیک برای نمای رومی ساختمان بهره برد.

نمای رومی ویلا

نمای رومی ویلا به نسبت ما بقی کاربری ها، می تواند بیشترین مانور را روی نورپردازی داشته باشد. عموما افرادی که خواهان تجملات هستند، ویلاهای خود را به فاخرترین حالت ممکن می سازند. نورپردازی عنصر مهمی در ایجاد حس ابهت و شکوه می باشد که در نمای رومی ویلا می توان از تمام تکنیک های نورپردازی نمای رومی که در ادامه توضیح داده خواهد شد، بهره برد.

در ضمن همان طور که قبلا اشاره کردیم، سنگ محبوب ترین متریال برای یک نمای فاخر و مجلل مثل نمای رومی ویلا است.

نمای رومی آپارتمان

نمای رومی آپارتمان با توجه به سلیقه افراد می تواند از سبک های مختلف پیروی کند. به عنوان مثال نمای رومی ایرانی می تواند گزینه مناسبی برای آپارتمان ها باشد که به نسبت تناسب بیشتری با بافت شهرهای ایران دارد.

در صورتی که معمار و سازنده قصد دارد، آپارتمانی با نمای رومی بسازد باید به این نکته توجه کند که رنگ مصالح به کار رفته در نما و ابزارهای مربوط به نمای رومی باید روشن باشد، مثلا سفید، کرم یا بژ.

نمای رومی مغازه

نمای رومی مغازه یکی از نماهای پر طرفدار در بین صاحبین مشاغلی است که حوزه کاری آن ها لوکس است و با تجملات سر و کار دارند. به عنوان مثال نمای رومی می تواند در ایجاد حس ابهت، قدرت و همچنین به نمایش گذاشتن شکوه یک مغازه طلا فروشی یا نمایشگاه اتومبیل یا حتی املاک نقش مهمی داشته باشد.

برای نمای رومی مغازه هم می توان از سبک های مختلف بهره مند شد، اما عموما برای مغازه و نمایشگاه، طراحی و اجرای نمای رومی مدرن مورد استقبال قرار می گیرد.

طرح نمای رومی

طرح نمای رومی در واقع معرف سبک این نوع نما است. ساختمان های مختلف با تعداد طبقات کم یا زیاد، ویلاها و مغازه ها همگی می توانند از طرح نمای رومی در سبک های مختلف مثل نمای رومی ساده، نمای رومی ایرانی، نمای رومی جدید و مدرن، نمای رومی کلاسیک و نمای رومی ترکیبی بهره مند شوند.

موردی که طرح نمای رومی را از سایر نماها متمایز می کند، ابزارها و جزئیات و همچنین ویژگی هایی مثل تقارن و نوع نورپردازی نما است. بر خلاف طرح سبک های مدرن که خیلی جزئیات نما مد نظر نیست، در نمای رومی به جزئیات توجه بسیار می شود. به عنوان مثال نمای رومی با کتیبه، مجسمه و گل نمای رومی تزئین می شود.

در رابطه با تقارن در طرح نمای رومی یک ستون تک در وسط نمای ساختمان معنایی ندارد بلکه تعداد ستون ها زوج است و به صورت آیینه ای و متقارن در نما اجرا می شود. یا به عنوان مثال اگر پلکان ورودی ساختمان از وسط نباشد و قرار بر این باشد که افراد از کنار ساختمان وارد آن شوند، این پلکان ها به صورت متقارن در دو طرف ساختمان قرار خواهند گرفت. این موضوع تقارن در تک تک اِلِمان ها و عناصر مربوط به نمای رومی قابل اجرا است. علاوه بر تقارن و نورپردازی، رنگ روشن متریال به کار رفته در نما معرف طرح نمای رومی است.

ویژگی نمای رومی

ویژگی نمای رومی را اگر بخواهیم بررسی کنیم، باید بگوییم جزئیات به کار رفته در این نما هستند که آن را از سایر نماها متمایز می‌ کنند و آن را به یک سبک مجلل تبدیل می کند.

ستون، سرستون، مجسمه و صراحی و به طور کلی ابزارهای نمای رومی و نحوه اجرای آن‌ ها به ماهیت این نما معنا می دهند. به عنوان مثال در اطراف درب ورودی ساختمانی که نمای رومی دارد، از ستون های بلند با سرستون های دوریک، یونی یا کورنتی و همچنین پاستون های سنگی استفاده می شود.

به طور کلی از بارزترین ویژگی های نمای رومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقارن بین اِلِمان ها
  • اجرای ستون های سنگی گرد کوتاه یا بلند
  • استفاده از پاستون های سنگی
  • اجرای سقف و پنجره های بلند
  • اجرای قوس های گرد و پهن در اطراف درب ها و پنجره ها
  • اجرای گنبدهای تزئینی و گرد
  • تزئین نما با کتیبه و مجسمه
  • استفاده از رنگ سفید، کرم یا قهوه ای روشن به عنوان رنگ غالب
  • نورپردازی خاص نمای رومی

نورپردازی نمای رومی

نورپردازی نمای رومی به هدف برجسته کردن ویژگی های معماری نمای رومی، افزایش جذابیت بصری، نشان دادن ماهیت ساختمان در شب و زمان تاریکی و همچنین ایجاد حس امنیت در شب انجام می شود.

نورپردازی نما یکی از پارامترهایی است که می تواند به معرفی هویت نما کمک کند؛ به همین خاطر اگر نورپردازی نمای رومی به درستی اجرا شود، حس ابهت و قدرت در این نما به تصویر کشیده می شود و نمای رومی به یک اثر فریبنده تبدیل می شود.

طراحان نمای رومی، با قرار دادن وسایل و تجهیزات روشنایی در پایه این ساختمان ها، سایه هایی را به قصد نمایش دادن ارتفاع ستون ها و ابهت ابزارهای به کار رفته ایجاد می کنند و همین نورپردازی نما از پایین، ابهت ساختمان با نمای رومی را به تصویر می کشد.

به قصد نمایش و برجسته سازی جزئیات ابزارها نمای ساختمان انواع دیگری از نورپردازی نما مثل نورپردازی نما از بالا و نورپردازی محیطی قابل اجرا هستند. لامپ هایی که در بالای نما قرار می گیرند، نوری ملایم و طبیعی مثل نور ماه را بر روی نمای ساختمان ایجاد می کنند که علاوه بر برجسته سازی جزئیات، زیبایی نمای رومی را چندین برابر می سازند.

همچنین نورپردازی محیطی که در اطراف ساختمان ایجاد می شود، علاوه بر برجسته سازی جزئیات با بازی بین نور و سایه بر جذابیت بصری نما افزوده می شود. سایه انداختن بر روی نما کمک می کند تا فرم سه بعدی نمای رومی بیشتر نمایان شود.

در نهایت می توان به تکنیک سیلوئت در نورپردازی نما اشاره کرد که اگر طراح و سازنده قصد داشته باشد نمایی مرموز را طراحی کند، از چراغ هایی در پشت نما استفاده می کند که سایه ساختمان بر روی زمین بیفتد و حالتی متفاوت و پر رمز و راز را ایجاد کند.

نورپردازی نمای رومی به چند روش مختلف انجام می شود که در زیر به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:

  • نورپردازی نما از پایین
  • نورپردازی نما از بالا
  • نورپردازی نما به کمک نورپردازی محیطی
  • نورپردازی نما با تکنیک سیلوئت

اجرای نمای رومی

نحوه اجرای نمای رومی در ظاهر نهایی این نما، نقش مهمی دارد. اینکه سازنده برای اجرای نمای رومی از چه مصالحی استفاده کند و به چه نحوی به اجرای نمای رومی بپردازد، علاوه بر جلوه زیبا و شکوه این نما در هزینه ساخت این نوع نما، تاثیر گذار است.

اگر بخواهیم نحوه اجرای نمای رومی را با توجه به مصالح ساختمانی و متریال کاربردی مورد بررسی قرار دهیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اجرای نمای رومی با سنگ
  • اجرای نمای رومی با سیمان
  • اجرای نمای رومی با سرامیک

اجرای نمای رومی با سنگ

اجرای نمای رومی با سنگ، بهتر است با سنگ هایی مثل سنگ تراورتن انجام شود که علاوه بر مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی و ضربه، چسبندگی بالا و وزن کم دارد.

چسبندگی بالا و وزن کم سنگ هر دو، در اجرای نمای رومی با سنگ در حفظ امنیت نمای ساختمان نقش مهمی دارند زیرا همانطور که قبلا هم به آن اشاره شد، نمای رومی ابزارها و جزئیات حجیمی دارد که وزن این نما را به نسبت نماهای دیگر بیشتر می کند، پس بهتر است در اجرای نمای رومی با سنگ، سنگی سبک و کم وزن انتخاب شود که چسبندگی بالایی هم داشته باشد تا به مرور زمان از نما جدا نشود و خطری را به همراه نداشته باشد.

همچنین برای اجرای نمای رومی با سنگ، باید سنگی انتخاب شود که به راحتی بتوان روی آن حکاکی انجام داد و اصطلاحا ابزار پذیر باشد، تا به راحتی بتوان نقش و نگارهای روی کتیبه ها، مجسمه ها و سر ستون ها را بر روی آن اجرا کرد.

به طور کلی اجرای نمای رومی با سنگ محبوب ترین و در عین حال گرانترین نوع اجرای این نوع نما است.

اجرای نمای رومی با سرامیک

اجرای نمای رومی با سرامیک به دلیل سبک بودن وزن آن به نسبت سنگ و به طبع امنیت بالایی که به واسطه کم بودن وزنش دارد، گزینه خوبی است اما به شرط اینکه برای طراحی و اجرای این نما، از سرامیک های مرغوب و با کیفیت استفاده شود.

سرامیک هایی که در نمای ساختمان قابل اجرا هستند، به دو روش با ملات و خشک تولید می شوند. در گذشته برای اجرای نمای سرامیکی بیشتر از سرامیک های با ملات استفاده می شد، اما به دلیل مقاومت پایینی که این نوع سرامیک در مقابل ضربه داشت و به راحتی شکسته و خورد می شد، سرامیک های خشک تولید شدند که گزینه بهتری برای اجرای نمای رومی با سرامیک هستند زیرا سرامیک های خشک به نسبت سرامیک هایی که با ملات تولید می شوند، مقاومت بالاتری دارند.

نکته مهمی که بارها در این مقاله نیز به آن اشاره شده است، رنگ روشن در نمای رومی است. تفاوتی ندارد متریال به کار رفته در نمای رومی سنگ باشد یا سرامیک یا سیمان. در هر صورت رنگ این نما باید روشن مثل سفید و کرم باشد. پس در اجرای نمای رومی با سرامیک انتخاب سرامیک رنگ روشن نیز مهم است.

اجرای نمای رومی با سیمان

اجرای نمای رومی با سیمان درست است که به اندازه نمای ساختمانی که متریال اصلی آن سنگ است، مجلل نیست اما هم هزینه کمتر و هم اجرای راحتتری به نسبت نماهای رومی با متریال های دیگر دارد.

نحوه اجرای نمای رومی با سیمان اگر به طور اصولی صورت گیرد، می تواند انتخاب مناسبی برای سازندگانی باشد که به نمای رومی و جزئیات و ابزارهای آن علاقه مند هستند ولی به هر دلیلی نمی خواهند هزینه زیادی را صرف اجرای نمای رومی کنند. هزینه اجرای این نوع نمای رومی بسته به مساحت نما، ابزارهای رومی و همچنین تعداد طبقات ساختمان متفاوت خواهد بود اما با این حال به نسبت سنگ مقرون به صرفه تر است.

سیمان سفید بهترین گزینه برای اجرای نمای رومی سیمانی است، زیرا علاوه بر انعطاف و شکل پذیری که دارد مطابق با ویژگی اصلی نمای رومی که رنگ روشن است، رنگی سفید و روشن دارد که می تواند نقش مهمی در زیبایی این نما ایفا کند.

مراحل اجرای نمای رومی

مراحل اجرای نمای رومی شامل طراحی نمای رومی، انتخاب متریال نمای رومی، شاسی کشی نمای رومی و نصب نمای رومی می شود. در این مرحله که با سبک های متفاوت این نما، پرکاربردترین متریال هایی که در این نوع نما قابل استفاده هستند و همچنین شناخت ویژگی های بارز این نما، خوب است که به سراغ مراحل اجرای نمای رومی برویم. در ادامه به توضیح هر مرحله خواهیم پرداخت.

طراحی نمای رومی

طراحی نمای رومی در واقع همان انتخاب نوع سبک نمای رومی متناسب با کاربری آن است. اینکه طراحی نمای رومی ساده مد نظر باشد یا مدرن، کلاسیک یا حتی ترکیبی؛ اینکه ساختمان مورد نظر چند طبقه باشد یا ویلایی تفاوتی ندارد. در هر صورت در طراحی نمای رومی باید به ویژگی های این سبک مثل رنگ روشن نما، تقارن بین ابزارهای نما، بلندی پنجره ها و عریض بودن ستون ها توجه شود.

انتخاب متریال نمای رومی

انتخاب متریال نمای رومی بعد از طراحی اولیه نما گام مهمی است. همان طور که قبلا اشاره کردیم سنگ، سیمان و سرامیک مصالح کاربردی برای نماکاری رومی هستند.

سنگ محبوب ترین متریال برای نمای رومی است زیرا که بیانگر زیبایی و تجملات است. اما خوب سنگ به نسبت سیمان و سرامیک گران تر است. از همین رو اگر سازنده ای که خواهان طراحی نما به سبک رومی است، نتواند هزینه سنگ کاری نمای رومی را تقبل کند می تواند از سیمان سفید یا سرامیک با کیفیت استفاده کند.

شاسی کشی نمای رومی

شاسی کشی نمای رومی اولین گام عملی در ساخت و اجرای نما است. از آن جایی که نمای ساختمان به عنوان اولین لایه محافظ ساختمان در برابر آسیب ها و شرایط محیطی نظیر طوفان، بارندگی های شدید و حتی تنش های دینامیکی و لرزه ای است، مقاومت و کیفیت اجرای آن بسیار مهم است، به همین دلیل قبل از نصب و اجرای نهایی نما از شاسی کشی نما استفاده می شود.

در شاسی کشی نمای رومی با توجه به متریالی که قرار است برای نما به کار رود، انجام دقیق عملیات تراز کردن افقی و عمودی، انتخاب پروفیل های مناسب که توانایی تحمل بار زیاد را داشته باشند و همچنین استفاده از نبشی های گالوانیزه بسیار مهم است.

نصب و اجرای نهایی

نصب نمای رومی به عنوان آخرین مرحله از اجرای نمای رومی است که با توجه به متریالی که برای نما به کار می رود، نماکاری رومی متفاوت خواهد بود. به طور کلی اجرای نهایی نما می تواند به روش تر یا دوغابی، خشک و اسکوپ یا شیارزنی انجام شود. در روش تر، دوغاب یا همان ملات پشت سنگ یا سرامیک ریخته می شود و این ملات باعث چسبندگی سنگ یا سرامیک به نما می شود اما سرعت اجرای این روش سنتی کم است و کمتر سازنده ای به سراغ این روش می رود.

در روش خشک، پس از شاسی کشی نما و نصب گیره پین دار در پشت سنگ یا سرامیک، سنگ ها و سرامیک ها به صورت کشویی وارد شاسی می شوند. سرعت اجرای این روش به نسبت روش تر بالاتر بوده و مورد استقبال بسیاری از سازنده ها قرار گرفته است.

روش اسکوپ یا شیار زنی یکی دیگر از روش های اجرای نماهای رومی سنگی و سرامیکی است که در آن سنگ ها و سرامیک ها به وسیله ابزارهای فلزی و ضد زنگ به نام اسکوپ به نما وصل می کنند تا از عدم سقوط مصالح در آینده اطمینان حاصل شود.

نماکاری رومی

نماکاری رومی در واقع بیانگر طراحی نمای ساختمان به سبک رومی و همچنین استفاده از مصالح مناسب برای اجرای این سبک از نما است. همان طور که قبلا هم گفته شد مواردی مثل قوس های گرد روی نما یا پله ها، ستون ها و سرستون های رومی، با مصالح متفاوتی که مناسب اجرای این سبک از نما است، صورت می گیرد. در واقع می توان گفت سنگ، سیمان و سرامیک مصالح اصلی برای نماکاری رومی هستند.

در ادامه به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • سنگ کاری نمای رومی
  • سیمانکاری نمای رومی
  • سرامیک کاری نمای رومی

سنگ کاری نمای رومی

سنگ کاری نمای رومی، محبوب ترین و در عین حال پر هزینه ترین نوع از نماکاری رومی است. در سنگ کاری نمای رومی علاوه بر اجرای نمای رومی با سنگ که قبلا به آن اشاره کردیم، موارد دیگری نیز مهم است. با توجه به بارندگی، وزش باد و به طور کلی شرایط آب و هوایی و همچنین آیین نامه ای که برای سنگ کاری نمای رومی در نظر گرفته شده است؛ سنگ به کار رفته در نما باید مقاوم و استاندارد باشد.

از بهترین سنگ های مناسب سنگ کاری نمای رومی می توان به سنگ تراورتن، مرمریت و لایم استون اشاره کرد. این سنگ ها علاوه بر مقاومتی که دارند، دارای رنگ های روشن مثل سفید، کرم و بژ هستند که جز رنگ های مخصوص به سبک رومی می باشند.

در سبک رومی علاوه بر نمای ساختمان، ابزارهای دیگری نیز وجود دارد که اگر برای نما از سنگ استفاده شده باشد، این ابزارها نیز باید از سنگ ساخته شوند.

سیمانکاری نمای رومی

سیمانکاری نمای رومی به نسبت سنگ کاری نما هزینه کمتری دارد ولی به جرات می توان گفت اگر سیمانکاری نما به درستی اجرا شود، می تواند به اندازه نمای رومی سنگی مجلل باشد و تبدیل به یک نمای رومی زیبا شود.

در سیمانکاری نمای رومی علاوه بر نحوه اجرای آن که قبلا به آن اشاره کردیم، نکات دیگری را باید مد نظر داشت. بهترین نوع سیمان برای سیمانکاری نمای رومی، سیمان سفید است. زیرا همان طور که بارها در این مقاله اشاره کردیم رنگ های روشن مناسب این سبک هستند.

همچنین این نوع از سیمان، به دلیل فرم پذیری بالایی که دارد گزینه مناسبی برای طراحی و ساخت مجسمه های رومی، کتیبه های نمای رومی و سایر ابزارهای مربوط به نمای رومی است.

سرامیک کاری نمای رومی

سرامیک کاری نمای روی یکی دیگر از روش های نماکاری ساختمان است که به دلیل زیبایی سرامیک ها که اکثرا طرحی مشابه سنگ دارند، مورد استقبال بسیاری از معماران قرار گرفته است. چون این متریال علاوه بر اینکه در مقابل بارندگی، رطوبت و به طور کلی تغییرات آب و هوایی مقاوم است، می تواند به اندازه سنگ زیبا باشد ولی در عین حال قیمت مناسب تری نیز داشته باشد.

نکات ذکر شده و نحوه اجرای نمای رومی با سرامیک که قبلا به آن اشاره شده است، نقش مستقیمی در سرامیک کاری نمای رومی دارد.

کلام آخر

نمای رومی به عنوان نمایی مجلل که حس ابهت و قدرت را ایجاد می کند، یکی از سبک های طراحی نما است. محبوب ترین نوع این نما، نمای رومی سنگی است اما به جز نمای رومی سنگی، اجرای نمای رومی با سیمان و سرامیک نیز امکان پذیر است.

برای صرفه جویی در وقت و هزینه می توان از نمای رومی پیش ساخته به جای نمای رومی ساخته شده با مصالحی مثل سنگ، سیمان و سرامیک استفاده کرد.

تقارن و رنگ روشن از بارزترین ویژگی های نمای رومی هستند که در طراحی و اجرای نما و همچنین ابزارهای به کار رفته در نما، مثل ستون، سرستون و غیره باید در نظر گرفته شود.

سوالات متداول نمای رومی

نمای رومی به انگلیسی چه می شود؟

نمای رومی به انگلیسی می شود: Roman Facade

نمای رومی و لندنی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

از مشخصه های بارز نمای رومی، انحنا در نما است؛ ستون های گرد، راه پله های عریض و گرد و همچنین گنبدهای رومی که شکلی گرد دارند. اما در نمای ساختمان های قدیم لندن خبری از انحنا نیست و گنبد این ساختمان ها عموما مثلثی است. تفاوت دیگر رنگ و مصالح به کار رفته در هر یک از این نماها است؛ نمای رومی عموما با سنگ و سیمان در رنگ های روشن اجرا می شود اما نمای ساختمان های قدیمی لندن عموما آجر یا سنگ تیره رنگ است.

بهترین سنگ برای نمای رومی کدام است؟

سنگ تراورتن، سنگ مرمریت و سنگ لایم استون بهترین سنگ ها برای نمای رومی هستند. زیرا هم رنگ های روشن مثل سفید و کرم که مخصوص سبک نمای رومی هستند را دارند و هم بسیار زیبا و مقاوم هستند.

نمای رومی با سنگ تراورتن بهتر است یا نمای رومی با سیمان سفید؟

پاسخ به این سوال به طور کلی به دو عامل مجلل بودن و هزینه بستگی دارد. قطعا اگر فارغ از هزینه، زیبایی و مجلل بودن مد نظر است، نمای رومی با سنگ تراورتن بهتر از نمای رومی با سیمان سفید است. اما اگر هزینه فاکتور مهمی در اجرای نمای رومی باشد، نمای رومی با سیمان سفید یکی از بهترین گزینه ها است.

می توانید این نوشته را به اشتراک بگذارید.

خبرهای داغ کمانش

با عضویت در لیست مشترکین کمانش از  لیست همکاری در فروش، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات، همکاری با تمامی برندهای صنعت ساختمان و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.

آیکون لوگو کمانش
حساب کاربری نداری؟

کمانش در شبکه های اجتماعی

با همراهی کمانش در شبکه های اجتماعی از معرفی برندهای برتر صنعت ساختمان، آموزش های کوتاه و کاربردی، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.