تبلیغات در کمانش

نورپردازی نما (۷ نوع) + انواع، تجهیزات و اصول نورپردازی نما

نورپردازی نما چیست و انواع نورپردازی نما کدامند؟ اصول نورپردازی نما چیست؟ تجهیزات نورپردازی نما کدامند؟ طراحی نورپردازی نما چه اهمیتی دارد و اجرای نورپردازی نما به چه صورت است؟

درست است که سازه‌ و ساختمان‌ها در پرتو نور خورشید به خوبی دیده می‌شوند و انعکاس نور در نماهای باشکوه، جلوه‌ای خاص به شهرها می‌بخشند. اما چگونه می‌توان این زیبایی و شکوه را در شب نیز به نمایش گذاشت؟ نورپردازی نما پاسخ این سوال است.

در ساختمان سازی، زیبایی نمای بیرونی ساختمان اهمیت ویژه‌ای دارد و این زیبایی در گرو نورپردازی با کیفیت ساختمان است. نورپردازی نما، با تاباندن نوری هنرمندانه بر پوسته بیرونی ساختمان، در شب چهره‌ای بدیع و خیره‌کننده به آن می‌بخشد و زیباییش را دوچندان می‌کند. نمای ساختمان به عنوان پوسته بیرونی ساختمان، نقشی اساسی در هویت و زیبایی آن ایفا می‌کنند.

نورپردازی نما
نورپردازی نما

اگر شما هم اهمیت نورپردازی نما را درک کرده اید و می خواهید با اصول نورپردازی نما، انواع نورپردازی نما، نورپردازی انواع نما و تجهیزات نما آشنا شوید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی نما یا Facade Lighting نمای ساختمان را زیبا می سازد و به آن جلوه ای خاص می دهد. نورپردازی نما، با تاباندن نوری هنرمندانه بر پوسته بیرونی ساختمان، در شب چهره‌ ای بدیع و خیره‌ کننده به آن می‌بخشد و زیبایی‌اش را دوچندان می‌کند. نمای ساختمان به عنوان پوسته بیرونی ساختمان، نقشی اساسی در هویت و زیبایی آن ایفا می‌کنند.

نورپردازی نما به نمای ساختمان جلوه ای خاص می بخشد. توجه به زیبایی نمای ساختمان به اندازه مسائل عمرانی مانند اسکلت‌بندی و اجرای فونداسیون مهم است. طراحی نما و نماسازی باید به گونه ای باشد که علاوه بر معرف هویت ساختمان بودن، هم به ساختمان و هم به منظقه زیبایی ببخشد. و اجرای نورپردازی نما تاثیر مستقیمی در به نمایش گذاشتن جزئیات و شکوه نمای بیرونی ساختمان دارد. معمار و طراح نمای ساختمان به اهمیت نورپردازی نما واقف است، سازنده شخصی نیز باید اجرای نورپردازی نمای ساختمان را مهم بداند.

نورپردازی نما، نه‌ تنها جلوه‌ای چشم‌نواز به شهر در شب می‌بخشد، بلکه می‌تواند عاملی برای جذب گردشگر، رونق اقتصادی و افزایش امنیت و حس آرامش در محیط باشد. همچنین می‌تواند به افزایش امنیت اطراف ساختمان کمک کند و به مردم احساس امنیت بیشتری را در شب دهد.

در طراحی نما می توان از تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان استفاده کرد و با نورپردازی مناسب تاثیرات بصری ساختمان را بهبود بخشید و تجربه تماشای آن را لذت بخش نمود. در نهایت، نورپردازی نما می‌تواند به تبلیغات و بازاریابی ساختمان کمک کند و آن را به یک مقصد گردشگری محبوب تبدیل کند.

نمای کلاسیک، نمای رومی و نمای مدرن از محبوب ترین انواع سبک نمای ساختمان هستند که اگر به صورت خلاقانه نورپردازی شوند، ساختمان را به یک آثار هنری زنده تبدیل خواهند کرد. نورپردازی نما نقش مهمی در معرفی سبک نمای ساختمان دارد که در ادامه این مقاله به نورپردازی انواع نما خواهیم پرداخت.

اصول نورپردازی نما

نمای ساختمان‌، نقشی اساسی در چشم‌انداز شهر ایفا می‌کنند و می‌تواند به زیبایی یا آشفتگی آن بیافزاید. نورپردازی اصولی و خلاقانه، می‌تواند این نماها را به المان‌هایی چشم‌نواز و دل‌انگیز در شب‌های شهر تبدیل کند.

متاسفانه، عدم وجود برنامه‌ریزی جامع و قوانین روشنایی خاص برای نورپردازی نما، باعث شده است تا شاهد نورپردازی‌های غیراستاندارد و سلیقه‌ ای باشیم که نه تنها زیبایی شهر را خدشه‌ دار می‌کنند، بلکه می‌توانند برای ساکنان و رهگذران آزاردهنده باشند.

اصولی که باید برای نورپردازی نما رعایت شود شامل شدت تابش نور، هماهنگی و همخوانی رنگ‌ها، جهت‌گیری و مخفی بودن منبع نور است.

نورپردازی خارجی ساختمان نیز می‌تواند تاثیر چشمگیری بر معماری ساختمان داشته باشد. انواع روش‌های نورپردازی شامل نورپردازی یکدست، نورپردازی خشن و نورپردازی داخل و خارج است. اعمال اصول نورپردازی نما با توجه به معیارهای معماری و استفاده از روش‌های مناسب، به جذابیت و زیبایی نما کمک می‌کند.

در ادامه مطلب، به اصول نورپردازی نمای مسکونی می‌پردازیم و نکاتی را برای خلق فضایی زیبا و دلنشین در شب‌های شهر ارائه می‌دهیم. نکات مهم در نورپردازی شامل موارد زیر است:

  • جلوگیری از نفوذ نور به داخل ساختمان و اذیت ساکنین
  • انتخاب روش‌های بهینه و صرفه‌جویی در مصرف برق
  • هدایت مناسب و استفاده صحیح از نور
  • قابلیت سرویس و تعویض آسان لامپ‌ و بخش‌های نورپردازی
  • مقاومت لامپ‌ها در برابر شرایط محیطی مختلف مانند بارش برف و باران

رعایت این نکات مهم در نورپردازی نما، به زیبایی و جذابیت نما کمک کرده و از اذیت ساکنین جلوگیری می‌کند. نورپردازی نمای مسکونی، فرصتی برای خلق فضایی زیبا، دلنشین و چشم‌ نواز در شب‌های شهر است. با رعایت اصول و نکات ذکر شده، می‌توانیم به این هدف دست یافته و به زیبایی و پویایی شهرمان بیافزاییم

انواع نورپردازی نما

نورپردازی نما نه تنها زیبایی و جذابیت بنا را دوچندان می‌کند، بلکه نقش مهمی در امنیت و کارایی آن نیز ایفا می‌کند.

نکات مهمی که هنگام نصب نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باید به آن توجه شود، رنگ نورها و میزان شدت آن، نحوه قرارگیری منبع نور و هماهنگی متریال ساختمان با نور می باشد. انواع مختلفی برای نورپردازی نمای بیرونی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در اینجا به برخی از متداول‌ترین انواع نورپردازی نما اشاره می‌کنیم:

  • نورپردازی خطی نما
  • نورپردازی نقطه ای نما
  • نورپردازی منطقه ای نما
  • نورپردازی مخفی نما
  • نورپردازی پس زمینه ای نما
  • نورپردازی یکنواخت
  • نورپردازی سخت

نورپردازی خطی نما

نورپردازی خطی نما، یکی از محبوب‌ ترین و خلاقانه‌ ترین روش‌های نورپردازی نما است که با استفاده از خطوط نوری، جلوه‌ای بدیع و چشم‌نواز به نمای ساختمان می‌بخشد. در این روش، خطوط موجود در نما مانند لبه‌ها، قرنیزها، ستون‌ها و کنج‌ها با استفاده از تجهیزات نوری خطی مانند چراغ‌های خطی، نوارهای LED و نورپردازهای خطی فیبر نوری، برجسته و آشکار می‌شوند.

نورپردازی خطی می‌تواند بر خطوط عمودی و افقی موجود در نمای ساختمان مانند ستون‌ها، قرنیزها و لبه‌ها تاکید کند و به پویایی و جذابیت آن بیافزاید. با استفاده از نورپردازی خطی می‌توان تقارن و تعادل را در نمای ساختمان ایجاد کرد و به زیبایی آن افزود.

نورپردازی خطی می‌تواند جزئیات معماری مانند قاب پنجره‌ها، ورودی‌ها و کنج‌ها را برجسته کند و به نمای ساختمان عمق و بعد ببخشد.

نورپردازی خطی می‌تواند حس حرکت و پویایی را در نمای ساختمان ایجاد کند و آن را از حالت سکون و یکنواختی خارج کند. چراغ‌های خطی LED در رنگ‌های مختلف و با طول‌های مختلف موجود هستند و می‌توان از آن‌ها برای نورپردازی خطوط مختلف در نما استفاده کرد.

نوارهای LED انعطاف‌پذیر و کم‌مصرف هستند و می‌توان از آن‌ها برای نورپردازی لبه‌ها، کنج‌ها و سایر خطوط منحنی در نما استفاده کرد. نورپردازهای خطی فیبر نوری برای نورپردازی خطوط نازک و ظریف در نما مناسب هستند و می‌توان از آن‌ها برای ایجاد جلوه‌های خلاقانه و فانتزی استفاده کرد.

نورپردازی نقطه ای نما

نورپردازی نقطه‌ای نما، یکی از روش‌های رایج و کاربردی نورپردازی نما است که با استفاده از منابع نور نقطه‌ای مانند پروژکتورها، اسپات‌لایت‌ها و چراغ‌های LED، نقاط برجسته و شاخص در نمای ساختمان را برجسته و آشکار می‌کند.

نورپردازی نقطه‌ ای می‌تواند بر المان‌های شاخص معماری مانند ستون‌، قوس‌ها، ورودی‌، پنجره‌ و مجسمه‌ها تاکید کند و به زیبایی و شکوه آن بیافزاید. با استفاده از نورپردازی نقطه‌ ای می‌توان عمق و بعد را به نمای ساختمان بخشید و آن را از حالت صاف و یکنواختی خارج کرد.

نورپردازی نقطه‌ ای می‌تواند توجه را به نقاط خاص در نما جلب کند و به عنوان راهنمای بصری برای رهگذران و ساکنین عمل کند. نورپردازی نقطه‌ای می‌تواند در ورودی‌ها، راه پله‌ها و سایر نقاط تاریک ساختمان استفاده شود تا حس امنیت را افزایش دهد. پروژکتورها در انواع مختلف و با توان‌های مختلف موجود هستند و می‌توان از آن‌ها برای نورپردازی نقاط دورتر در نما استفاده کرد. اسپات‌لایت‌ها نور متمرکز و قوی دارند و می‌توان از آن‌ها برای نورپردازی دقیق و نقطه‌ای در نما استفاده کرد.

چراغ‌های LED چراغ‌های LED نقطه‌ای کم‌مصرف و بادوام هستند و می‌توان از آن‌ها برای نورپردازی نقاط مختلف در نما استفاده کرد.

نورپردازی منطقه ای نما

نورپردازی منطقه ای یا تاکیدی، روشی است که بخش خاصی از محیط به طور متمرکز و قوی نورپردازی می‌شود تا از سایر بخش‌ها متمایز شود. این روش برای برجسته کردن المان‌های معماری، جذب توجه به اشیاء دکوری، ایجاد حس عمق و بعد، و ایجاد حس دراماتیک مناسب است. ابزارهای استفاده شده شامل پروژکتورها، اسپات‌لایت‌ها و چراغ‌های LED نقطه‌ای است. در انتخاب المان مناسب، رنگ نور، تنظیم زاویه تابش، کنترل شدت نور و ایجاد تعادل باید موافقت شود.

المانی که باید نورپردازی تاکیدی شود، باید از نظر زیبایی‌شناختی قابل توجه باشد. رنگ نور باید با رنگ و سبک کلی فضا هماهنگ باشد. زاویه تابش نور باید به گونه‌ای باشد که از خیرگی و آزار چشم جلوگیری شود. شدت نور باید به گونه‌ای تنظیم شود که تناسبی با سایر المان‌های نورپردازی در فضا داشته باشد. نورپردازی تاکیدی باید با سایر المان‌های نورپردازی در فضا هماهنگ باشد و تعادل بصری را حفظ کند.

نورپردازی مخفی نما

نور مخفی نمای بیرونی ساختمان، روشی خلاقانه و مدرن برای نورپردازی نما است که با استفاده از منابع نوری پنهان، جلوه‌ای زیبا و ظریف به ساختمان در شب می‌بخشد. در این روش، برخلاف نورپردازی مستقیم، منبع نور قابل مشاهده نیست و فقط نور ساطع شده از آن به چشم می‌رسد.

نور مخفی می‌تواند برای برجسته کردن المان‌های شاخص در نمای ساختمان مانند لبه‌ها، قرنیزها، ستون‌ها، قوس‌ها و ورودی‌ها استفاده شود. با استفاده از نور مخفی می‌توان عمق و بعد را به نمای ساختمان بخشید و آن را از حالت صاف و یکنواختی خارج کرد.

نور مخفی برای نورپردازی عمیق و حجیم مناسب نیست و بیشتر برای برجسته کردن المان‌های خاص در نما کاربرد دارد. نور مخفی می‌تواند با ایجاد سایه‌روشن‌های ظریف، حس دراماتیک و تئاتری را به نمای ساختمان ببخشد. نور مخفی، جلوه‌ای ظریف و غیر‌مستقیم به نمای ساختمان می‌بخشد و از خیرگی و آزار چشم رهگذران جلوگیری می‌کند. نور مخفی در رنگ‌ها و مدل‌های مختلف موجود است و می‌توان از آن برای خلق جلوه‌های متنوع و خلاقانه استفاده کرد.

لامپ‌ LED کم‌مصرف که اغلب در نورپردازی مخفی استفاده می‌شوند، به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کنند. لامپ‌های LED و تجهیزات نورپردازی مخفی، به طور معمول در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم هستند. نصب نورپردازی مخفی می‌تواند پرهزینه باشد، به خصوص اگر برای کل نمای ساختمان در نظر گرفته شود همچنین به تخصص و مهارت کافی در زمینه برق‌کاری و نورپردازی نیاز دارد.

نورپردازی پس زمینه ای نما

نورپردازی پس زمینه از روش‌های مهم برای برجسته کردن هویت و تمایز بنا، خلق فضای دراماتیک، افزایش جذابیت بصری و ایجاد حس عمق و بعد است. این روش جلوه‌ای منحصر به فرد، تنوع، نصب آسان و هزینه مناسب دارد، اما ممکن است مصرف انرژی بالا، آلودگی نوری و نیاز به فضای کافی داشته باشد.

برای اجرای موفق این روش، باید به انتخاب نوع لامپ، رنگ نور، کنترل شدت نور و توجه به محیط اطراف توجه کرد . اگر از لامپ‌های پرمصرف برای نورپردازی پس‌زمینه استفاده شود، می‌تواند به افزایش مصرف انرژی منجر شود. اگر نورپردازی پس‌زمینه به طور اصولی انجام نشود، می‌تواند به آلودگی نوری در محیط اطراف منجر شود. برای اجرای این روش، به فضای کافی در پشت بنا نیاز است.

نورپردازی یکنواخت

در نورپردازی یکدست یا نورپردازی همسان ، منبع اصلی نورپردازی در مجاورت نمای ساختمان قرار می‌گیرد. نور به طور یکنواخت بر روی کل سطح نما تابانده می‌شود و فضایی روشن و مطلوب ایجاد می‌کند. نورپردازی یکدست برای پوشش‌دهی سطوح وسیع از نما مناسب است. این روش، ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین نوع نورپردازی نمای بیرونی است.

نورپردازی سخت

نورپردازی سخت یا نورپردازی شدید، این سبک نورپردازی برای نشان دادن جزئیات ریز نما بسیار مناسب است. نور به صورت مستقیم بر روی نما تابانده می‌شود و تمامی زوایای آن را به وضوح نشان می‌دهد. از این روش برای نورپردازی بخش‌های خاص نما مانند ستون‌، قوس‌ها و مجسمه‌ها استفاده می‌شود. نورپردازی خشن برای پوشش‌دهی سطوح وسیع از نما مناسب نیست.

نورپردازی انواع نما

نورپردازی انواع نما را می توان با توجه به سبک نمای ساختمان و همچنین کاربری ساختمان تقسیم بندی نمود. به طور کلی نورپردازی انواع نما را در لیستی به شرح زیر داریم، که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت:

  • نورپردازی نمای مدرن
  • نورپردازی نمای کلاسیک
  • نورپردازی نمای رومی
  • نورپردازی نمای سنگی
  • نورپردازی نمای ساده
  • نورپردازی نمای ویلا
  • نورپردازی نمای بیرونی مغازه
  • نورپردازی نمای تجاری
  • نورپردازی نمای اداری

نورپردازی نمای مدرن

نورپردازی نمای مدرن ساختمان به کاربرد فن آوری‌های نورپردازی نوین، انتخاب رنگ‌ها و روش‌های مناسب برای آن دسته اطلاق می‌شود. این نوع نورپردازی برای ایجاد جلوه‌ای زیبا، متنوع و جذاب بر روی نمای ساختمان به کار می‌رود. استفاده از نورهای LED با انواع رنگ‌ها و شدت‌های مختلف، هماهنگی با معماری مدرن ساختمان و ایجاد الگوهای نوری منحصر به فرد از ویژگی‌های اصلی نورپردازی نمای مدرن است.

این نوع نورپردازی همچنین به کمک تکنولوژی‌های کنترل‌پذیری مانند سیستم‌های هوشمند، قابلیت تنظیم و تغییر الگوهای نوری را نیز فراهم می‌سازد. اولین قدم در نورپردازی مدرن، درک عمیق از طرح و المان‌های نما است. این موضوع شامل شناخت نوع مصالح، سبک معماری، تناسبات و جزئیات نما می‌شود.

انتخاب تجهیزات نورپردازی مناسب، از جمله لامپ‌ها، پروژکتورها، چراغ‌ها و سیستم‌های کنترل، نقشی اساسی در کیفیت و زیبایی نورپردازی ایفا می‌کند. نصب اصولی و دقیق تجهیزات نورپردازی، مطابق با استانداردهای ایمنی و فنی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

نورپردازی نمای مدرن
نورپردازی نمای مدرن

نورپردازی نمای کلاسیک

نورپردازی نمای کلاسیک با استفاده از نورهای گرم و ملایم، برجسته‌سازی جزئیات معماری، ایجاد سایه‌روشن‌های ظریف و استفاده از تجهیزات خاص، فضای باشکوه و مجللی را به نمای ساختمان می‌بخشد. از مزایای این نوع نورپردازی می‌توان به زیبایی، برجسته‌سازی معماری، افزایش ارزش ملک و جذب گردشگر اشاره کرد.

نمای کلاسیک که به عنوان یک نمای اصیل برای انواع ساختمان ها مثل ساختمان‌های مسکونی، هتل‌ها، رستوران‌ها، بناهای تاریخی، اماکن مذهبی و بناهای دولتی استفاده می‌شود، با نورپردازی نما زیبایی بیشتری پیدا می کند، همچنین حس ابهت و قدرتمندی ساختمان را به عنوان یک سبک خاص از معماری به خوبی القا می کند .

نورپردازی نمای رومی

نورپردازی ساختمان با نمای رومی یکی از روش‌های جذاب و زیبا برای افزایش زیبایی و جلوه‌ خاص نمای ساختمان است. با استفاده از پروژکتورهای LED مناسب و متنوع، می‌توان در شب، نمای رومی ساختمان را به شکلی جذاب و زیبا نورپردازی کرد. با نورپردازی‌های خاص و ویژه، با شکست‌های نوری جذاب، زیبایی نمای رومی ساختمان را برجسته و مخاطبان را به تماشای آن مشتاق کنید.

نمای رومی با نورپردازی در شب، یک آثار هنری زنده و جذاب به حساب می آید و مخاطبان را شگفت‌زده می کند. با استفاده از نورهای رنگی، نمای رومی را در شب به شکلی زیبا و جذاب نمایش دهید. از نورهای RGB با قابلیت تغییر رنگ استفاده کنید تا نمای رومی را به شکل‌های مختلف نورپردازی نمایش داده شود.

نورپردازی نمای سنگی

نورپردازی نمای سنگی باعث زیبایی و شکوه بنا می‌شود. انتخاب نوع نورپردازی بستگی به عوامل مختلفی دارد. روش‌های متداول شامل نورپردازی شستشو، نقطه ای، خطی و چراغی هستند. در نورپردازی باید به رنگ نور، مقدار روشنایی، کنتراست و یکنواختی توجه کرد. همچنین استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف و تجهیزات مقاوم در برابر آب و هوا توصیه می‌شود. این نورپردازی می‌تواند در ویلاها، هتل‌ها، بناهای تاریخی، اماکن مذهبی و مجتمع‌های تجاری استفاده شود. با رعایت این نکات، معماران می‌توانند نمای سنگی ساختمان خود را به شکل زیبا و چشم‌نواز نورپردازی کنند.

نورپردازی نمای ساده

نماهای ساختمانی که صاف و بدون طرح هستند، به عنوان نماهای ساده شناخته می‌شوند و برای آنها بهترین راهکار از نورپردازی طبیعی استفاده است. این نماها معمولاً دارای سطوح بزرگ و صافی هستند که می‌توانند نور طبیعی را به طور موثری به داخل فضاها هدایت کنند. استفاده از نورپردازی طبیعی برای این نماها تنوع طراحی ندارد، اما می‌تواند با بهره‌گیری از منابع نور طبیعی، فضاها را به صورت موثر روشنایی دهد و زیبایی این نماها را بیشتر به نمایش بگذارد.

نورپردازی نمای ویلا

ر نورپردازی نماهای ویلایی، نیاز است که به فضاهای باز مانند تراس، روف‌گاردن و سایر قسمت‌های بیرونی دقت کنید. علاوه بر نورپردازی و طراحی محوطه، نورپردازی نمای بیرونی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. این نورپردازی می‌تواند باعث افزایش جذابیت ساختمان و تاکید بر این فضاها مثل روف‌گاردن و استخر شود. این اقدام ها می‌توانند زیبایی و جذابیت ویلا را دو چندان کنند و در شب، فضا را زیبا و دلنشین نمایش دهند.

نورپردازی نمای بیرونی مغازه

نورپردازی نمای بیرونی مغازه می‌تواند جذب مشتریان و افزایش فروش را تسهیل کند. این نورپردازی به صورت کلی، تاکیدی، یا تزئینی صورت می‌گیرد. نکات مهم شامل انتخاب نوع و رنگ نور، کنترل شدت نور، مصرف انرژی و رعایت مقررات می‌باشد. این روش به خلق فضایی دعوت‌کننده و جلب توجه کمک می‌کند و برای برجسته کردن المان‌های خاص نیز قابل استفاده است.

نورپردازی نمای بیرونی می‌تواند مغازه را از سایر مغازه‌های اطراف متمایز کند و توجه رهگذران را به خود جلب کند. نورپردازی می‌تواند برای نمایش لوگو، نام و سایر عناصر هویتی برند مغازه به کار گرفته شود. نورپردازی گرم و ملایم می‌تواند فضایی دعوت‌کننده و صمیمی برای مشتریان ایجاد کند. نورپردازی می‌تواند برای برجسته کردن المان‌های خاص در نمای بیرونی مغازه مانند ورودی، ویترین و تابلوها به کار گرفته شود. نورپردازی مناسب می‌تواند به افزایش امنیت مغازه در شب کمک کند.

نورپردازی نمای تجاری

نورپردازی نمای تجاری می‌تواند نقش مهمی در جذب مشتریان، افزایش فروش و ارتقای برند داشته باشد. این اقدام می‌تواند به جلب توجه، نمایش هویت برند، ایجاد حس دعوت‌کنندگی، برجسته کردن المان‌های خاص، و افزایش امنیت در شب کمک کند. نکات مهم شامل انتخاب نوع و رنگ نور، کنترل شدت نور، مصرف انرژی و رعایت مقررات می‌باشد. همچنین، ابزارهای نورپردازی از قبیل پروژکتورها، چراغ‌های خطی، وال واشر، دفنی و ریلی نیز برای این منظور به کار می‌روند. طراحی نورپردازی نیز باید توسط متخصصان مجرب و با در نظر گرفتن عوامل مختلف انجام شود. در نهایت، نورپردازی نمای تجاری می‌تواند به جذب مشتری، ارتقای برند، ایجاد امنیت و جلب توجه کمک کند.

نورپردازی نمای اداری

نورپردازی نمای اداری نقش مهمی در برجسته کردن هویت و کاربری ساختمان، ایجاد تأمین امنیت و ارتقای زیبایی‌شناسی دارد. این اقدام می‌تواند با استفاده از انواع نورپردازی کلی، تاکیدی و تزئینی به دستاوردهای مختلفی از جمله ارتقای هویت و برند، جذب مشتری، افزایش امنیت، ارتقای زیبایی‌شناسی و کاهش هزینه‌ها منجر گردد.

نورپردازی می‌تواند برای برجسته کردن لوگو، نام و سایر المان‌های هویتی سازمان در نمای ساختمان اداری به کار گرفته شود. همچنین می‌توان از نورپردازی برای نمایش نوع فعالیت و کاربری ساختمان مانند اداری، تجاری و خدماتی استفاده کرد. نورپردازی گرم و ملایم در نمای ساختمان می‌تواند فضایی دعوت‌کننده و صمیمی برای کارکنان، مشتریان و مراجعه‌کنندگان ایجاد کند.

در نورپردازی اغلب نمای ساختمان اداری کل نمای ساختمان با استفاده از نورهای مختلف مانند لامپ‌های LED، پروژکتورها و چراغ‌های ریلی روشن می‌شود.

نکات مهم در نورپردازی نمای‌ اداری شامل انتخاب نوع و رنگ نور، کنترل شدت نور، مصرف انرژی و رعایت مقررات است. همچنین، توجه به مقیاس و تناسب، کیفیت نور و تاثیر بر محیط زیست نیز حائز اهمیت است.

تجهیزات نورپردازی نما

تجهیزات نورپردازی نما نقش بسزایی در نوع نورپردازی نما دارند. از مهمترین و کاربردی ترین تجهیزات نورپردازی نما می توان اشاره ای به موارد زیر داشت:

  • جت لایت نما
  • وال واشر نمای ساختمان
  • ال ای دی نمای ساختمان
  • ریسه نمای ساختمان
  • لامپ هالوژن نمای ساختمان
  • چراغ دکوراتیو نمای ساختمان
  • پروژکتور نمای ساختمان

جت لایت نما

جت لایت نما، نورافشانی قدرتمند برای برجسته کردن شکوه و عظمت ساختمان‌های بلند و مرتفع در تاریکی شب است. طراحی جدید آن با توجه به پرتاب نور بیشتر، دفع حرارت و استفاده از لنز آنتی یووی جهت دفع انعکاس نور خورشید در روز، عملکرد بسیار خوبی دارد. این سیستم با توان ۱۰ وات، قادر به پرتاب نور به ارتفاع حداقل ۳۰ تا ۵۰ متر است.

وال واشر نمای ساختمان

وال واشر (Wall Washer) نوع پروژکتور کوچک خطی است که برای نورپردازی و روشنایی نمای ساختمان‌ و فضاهای داخلی و خارجی مناسب است. با استفاده از وال واشر، می‌توانید نقاط مختلف نما یا دیوار را به صورت یکنواخت و زیبا روشن کنید و جلوه‌ی زیبایی به فضا اضافه کنید. این نوع نورپردازی با استفاده از تکنولوژی LED، به صرفه‌تر و کارآمدتر از روش‌های سنتی نورپردازی است.

ال ای دی نمای ساختمان

استفاده از نورپردازی نما با ال ای دی نواری به دلیل مصرف کمتر انرژی و عمر زیاد، بهترین گزینه برای نورپردازی نما هستند. علاوه بر این، طراحی‌های مدرن و زیبا از لامپ‌های ال ای دی می‌توانند به نمای ساختمان شما جلوه‌ی خاص و زیبایی ببخشند.

استفاده از لامپ‌های ال ای دی در نمای ساختمان، علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، به منظور افزایش جذابیت و زیبایی نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مختلف لامپ‌های ال ای دی برای محیط‌های داخل و خارج از ساختمان طراحی شده‌اند تا نیازهای مختلف روشنایی را برآورده کنند.

استفاده از نورپردازی با ال ای دی در نمای ساختمان‌، به عنوان یک عنصر مهم در طراحی معماری مدرن، بهبود زیبایی و جذابیت فضاها را فراهم می‌کند. مناسب بودن این روش برای صرفه جویی در مصرف انرژی، یک دلیل دیگر برای استفاده گسترده از لامپ‌های LED در نورپردازی نما‌ است.

ریسه نمای ساختمان

ریسه‌ ال ای دی نما شلنگی یا نواری ال ای دی نما، که به راحتی روی نمای ساختمان نصب می‌شوند، می‌توانند اشکال و خطوط زیبا و جذاب را در نمای ساختمان شما ایجاد کنند. همچنین، ریسه‌های RGB برای نورپردازی ساختمان با قابلیت کنترل شدت و رنگ نور از راه دور، به شما این امکان را می‌دهند که در هر زمان و موقعیتی رنگ نور نمای ساختمان خود را تغییر دهید.

ریسه‌های ال ای دی شلنگی مخصوص نما، با مقاومت بالا در برابر شرایط جوی مختلف مانند باران، برف، رطوبت و تابش نور خورشید، مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توانند در طولانی مدت به خوبی عمل کنند. ویژگی‌های این ریسه‌ها شامل انعطاف پذیری، قابلیت برش در اندازه کوچک، ایجاد اشکال مختلف، نوردهی بالا، مصرف انرژی پایین و تنوع رنگ بالا است که می‌توانید در نمای داخلی و بیرونی ساختمان خود از آنها بهره ببرید.

با استفاده از ریسه‌های ال ای دی، می‌توانید نورپردازی زیبا و جذاب در ساختمان خود ایجاد کنید و با توجه به اشکال هندسی منحصر به فرد ستون‌های ساختمان، می‌توانید طرح‌های خلاقانه و منحصر به فرد برای نورپردازی آنها انتخاب کنید.

لامپ هالوژن نمای ساختمان

لامپ‌ هالوژن نوعی لامپی است که از رشته تنگستن برای تولید نور استفاده می‌کنند. این رشته در یک حباب شیشه‌ای پر از گاز هالوژن مانند کلر یا برم محصور شده است. گاز هالوژن به افزایش طول عمر رشته و همچنین تولید نور بیشتر کمک می‌کند.لامپ‌هالوژن نمای ساختمان برای نورپردازی خارجی ساختمان‌ها به دلیل روشنایی، دوام و تنوع رنگ محبوب هستند. لامپ‌هالوژن بسیار روشن، با عمر طولانی، در طیف وسیعی از رنگ‌ها و کارآمد هستند.

لامپ‌ هالوژن می‌توانند گران‌تر از سایر انواع لامپ‌ها باشند. همچنین گرما تولید کنند و مصرف انرژی بالایی دارد. برای انتخاب مناسب‌ترین لامپ‌هالوژن نمای ساختمان، روشنایی مورد نیاز، رنگ مورد نظر، نوع لامپ و کیفیت محصول را مدنظر قرار می گیرد.

چراغ دکوراتیو نمای ساختمان

چراغ‌ دکوراتیو نما ساختمان برای نورپردازی خارجی ساختمان‌ها از اهمیت بالایی برخوردارند. چراغ دکوراتیو با طرح‌، رنگ‌ و مدل‌های مختلف، جلوه‌ای زیبا و خیره‌کننده به نمای بیرونی ساختمان‌ها می‌بخشند. از جمله انواع آنها می‌توان به چراغ‌های دکوراتیو خطی، نقطه ای و RGB اشاره کرد. در انتخاب چراغ دکوراتیو نما، باید به سبک معماری ساختمان، رنگ نور، میزان نوردهی و کیفیت محصول توجه کرد. استفاده از چراغ‌های دکوراتیو نما می‌تواند زیبایی، هویت، امنیت و جذابیت به ساختمان شما ببخشد.

پروژکتور نمای ساختمان

پروژکتور منابع روشنایی قدرتمندی است که انواع مختلفی دارد، پروژکتورهای LED، از جمله نوع‌های SMD و COB، برای نورپردازی خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این پروژکتورها با مصرف انرژی کم، طیف نوری بدون لرزش و قابلیت تنظیم زاویه تابش، حرارت کم و عمر طولانی مورد توجه قرار می‌گیرند. پروژکتور برای نورپردازی ساختمان‌های بزرگ و مناطق وسیع مناسب هستند. از مزایای آنها مقاومت در برابر شرایط جوی و ضربه، کم‌مصرف بودن و قابلیت نصب بر روی سطوح مختلف اشاره کرد. انتخاب پروژکتور مناسب بر اساس درجه حفاظت و کیفیت آن بسیار حائز اهمیت است.

طراحی نورپردازی نما

نورپردازی نما، هنری ظریف و کاربردی است که با تابش نوری هنرمندانه، زیبایی و شکوه بنا را در شب به رخ می‌کشد و هویت و اصالت آن را برجسته می‌کند. این هنر، با تلفیق خلاقیت و دانش فنی، نمای ساختمان را به عرصه‌ای برای بازی نور و سایه تبدیل می‌کند و جلوه‌ای بدیع و چشم‌نواز به آن می‌بخشد.

تعیین هدف از نورپردازی از اهمیت بالایی برخوردار است. انواع مختلفی از نورپردازی وجود دارد که باید با سبک معماری سازگار باشد. رنگ نور نقش مهمی در ایجاد حس و فضا دارد. انتخاب تجهیزات با کیفیت و کارایی مناسب ضروری است. رعایت الزامات فنی مانند درجه حفاظت و ولتاژ ضروری است. موارد فوق جزو اصول طراحی نورپردازی نما می باشند.

نکات مهم در طراحی نورپردازی نما شامل مواردی همچون، هماهنگی با سبک معماری، توجه به تناسبات و کنتراست، کنترل آلودگی نوری،استفاده از منابع نور با کیفیت می باشند.

با طراحی دقیق و اصولی، می‌توان نورپردازی نما را به یک هنر زیبا و جذاب تبدیل کرد که جلوه‌ای منحصر به فرد و خیره‌کننده به ساختمان بخشید.

نقشه نورپردازی نما

نقشه نورپردازی نما یک سند حیاتی است که جزئیات چیدمان، نوع و ویژگی‌های تجهیزات نورپردازی برای روشنایی نمای بیرونی ساختمان را مشخص می‌کند. این نقشه به مجریان نورپردازی راهنمایی دقیقی برای نصب نورپردازی زیبا، کارآمد و ایمن فراهم می‌آورد.

نقشه نورپردازی نما مراحل گوناگونی دارد. ابتدا اطلاعات ساختمانی جمع آوری شده و سپس طراحی اولیه انجام می‌شود. در مرحله بعد، نقشه با استفاده از نرم افزارهای طراحی تهیه می‌شود و در نهایت تصحیح و تکمیل نقشه صورت می‌گیرد. نقشه باید دقیق و واضح باشد و استفاده از علائم استاندارد ضروری است. همچنین، ارائه لیست مشخصات دقیق از تجهیزات نیز امری حیاتی است تا مجریان بتوانند به راحتی تجهیزات را نصب و تنظیم کنند.

اجرای نورپردازی نما

یکی از مهم‌ترین مراحل در فرایند ساخت یک ساختمان لوکس محسوب می‌شود. نورپردازی نمای خارجی ساختمان نقش بسیار حیاتی در زیبایی و جذابیت ساختمان در شب دارد، زیرا در این زمان، نما وابسته به نورپردازی است. توجه به نقاط مهم نما و استفاده از نورهای ملایم و مناسب، ایجاد یک منظره زیبا در شب را تضمین می‌کند. همچنین، هماهنگی نورها و رنگ آن با مواد و مصالح مورد استفاده در نما بسیار حائز اهمیت است.

منظره زیبا و هماهنگی بین نمای روز و شب تنها با مدیریت درست نورها به دست می‌آید. در کل، نورپردازی نما اهمیت بسیاری در جلب توجه به زیبایی معماری ساختمان دارد و نقش بسزایی در جذابیت و ارتباط بصری با بیننده دارد.

نورپردازی باید با تناسب با ابعاد و فرم کلی بنا انجام شود. از نورهای ملایم و متناسب با متریال نما استفاده شود. رنگ نور باید با رنگ سنگ، آجر و سایر عناصر نما همخوانی داشته باشد. بر روی المان‌های شاخص و زیبا تأکید شود. با استفاده از سایه‌ روشن‌ها، عمق و بعد به نما بخشیده شود. از تابش مستقیم نور به سمت پنجره‌ها و معابر عمومی خودداری شود.

برای طول عمر بالا و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، از تجهیزات مرغوب استفاده شود. نورپردازی نما، فراتر از صرف روشنایی، هنری ظریف و کاربردی است که با خلاقیت و دانش فنی، اصالت و زیبایی ساختمان را در شب به نمایش می‌گذارد. با انتخاب هوشمندانه نوع نور، رنگ و محل قرارگیری تجهیزات، می‌توان نمای ساختمان را در تاریکی شب به نگین درخشان شهر تبدیل کرد.

کلام آخر

در این مقاله با اصول نورپردازی نما و سبک های مختلف آن آشنا شدیم نور نما راهی عالی برای تقویت و افزایش زندگی بیشتر به هر سازه و ساختمانی است که در غیر این صورت ساده است. این چراغ‌ها در تنوع طراحی، گزینه‌های نصب و گزینه‌های دمای رنگ متفاوت هستند.نورپردازی نما، سرمایه‌گذاری ارزشمندی برای ارتقای زیبایی، هویت و امنیت ساختمان است. با بهره‌گیری از این هنر ظریف و کاربردی، می‌توان درخششی جاودانه به تاریکی شب بخشید و ساختمان را به نگینی درخشان در میان انبوه بناها تبدیل کرد.

سوالات متداول نورپردازی نما

نورپردازی نما به انگلیسی چه می شود؟

نورپردازی نما به انگلیسی می شود: Facade Lighting

انواع چراغ نمای ساختمان کدام‌‌ها هستند؟

چراغ‌ نمای ساختمان LED که از نوع پروژکتور، وال واشر، نورپرداز و روشنایی‌های دیواری هستند. چراغ‌های نمای ساختمان هوشمند که قابلیت کنترل از راه دور، تغییر رنگ و شدت نور را دارند. چراغ‌های نمای ساختمان سولار که از نور خورشید برای شارژ باتری استفاده می‌کنند و برای صرفه‌جویی در انرژی مناسب هستند.

برای روشنایی نمای ساختمان چه تجهیزاتی لازم است؟

جهت روشنایی نمای ساختمان، تجهیزاتی مانند لامپ‌، پروژکتور، سنسورهای حرکت، ترانسفورمرها، کابل‌های نورپردازی و کنترلرهای نورپردازی مورد نیاز است. همچنین برای ایجاد جلوه‌های ویژه می‌توان از فواره‌ها، لومینیرها و افکت‌های نوری مختلف استفاده کرد.

بهترین نرم افزارهای نورپردازی نما کدامند؟

از جمله بهترین نرم افزارهای نورپردازی، نرم افزار تری دی مکس، نرم افزار راینو Rhino، نرم افزار AGI32، افزار رویت Revit، نرم افزار V-Ray، نرم افزار Lumion 3D، نرم افزار SketchUp،نرم افزار Cedreo و نرم افزار Dream Designer می باشند.

می توانید این نوشته را به اشتراک بگذارید.

آجر شاموتی (۴ نوع) + رنگ، دانسیته و انواع آجر شاموتی
آجر شاموتی چیست و انواع آجر شاموتی کدام است؟ دانسیته آجر شاموتی چند است؟ آجر شاموتی چه رنگ هایی دارد
دکوراسیون حمام (۷ نوع) + انواع، رنگ و مدل دکوراسیون حمام
دکوراسیون حمام چیست و انواع دکوراسیون حمام کدامند؟ محبوب ترین رنگ دکوراسیون حمام کدام رنگ است؟ برای هر مدل دکوراسیون
بهترین متر لیزری در ایران (۱۳ برند) + معرفی، مقایسه و مزایا
بهترین متر لیزری در ایران متعلق به کدام برند ابزار است؟ مشخصات بهترین متر لیزری که قابلیت اندازه گیری در
بلوک سیمانی سبک (۱۱ نوع) + وزن و انواع بلوک سیمانی سبک
بلوک سیمانی سبک چیست و انواع بلوک سیمانی سبک کدامند؟ ابعاد بلوک سیمانی و وزن بلوک سیمانی سبک چه اندازه
فنس چمنی (۶ نوع) + انواع، مشخصات و نصب فنس چمنی
فنس چمنی چیست و انواع فنس چمنی کدامند؟ کاربرد فنس چمنی چیست و مشخصات فنس چمنی شامل چه مواردی می
جایگزین وال پست (۳ نوع) + معرفی، مقایسه و مزایا
جایگزین وال پست چیست و چه تعداد مصالح جایگزین وال پست در صنعت ساختمان داریم؟ مزایای مصالح جایگزین وال پست

خبرهای داغ کمانش

با عضویت در لیست مشترکین کمانش از  لیست همکاری در فروش، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات، همکاری با تمامی برندهای صنعت ساختمان و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.

آیکون لوگو کمانش

هنوز عضو کمانش نشدی؟

کمانش در شبکه های اجتماعی

با همراهی کمانش در شبکه های اجتماعی از معرفی برندهای برتر صنعت ساختمان، آموزش های کوتاه و کاربردی، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.