تبلیغات در کمانش

فلاشینگ (۱۰ نوع) + انواع، ضخامت و اجرای فلاشینگ

فلاشینگ، محافظی برای ساختمان شما

فلاشینگ چیست و انواع فلاشینگ کدامند؟ کاربرد فلاشینگ در صنعت ساختمان چیست؟ ابعاد و ضخامت فلاشینگ به چه اندازه است؟ فلاشینگ در چه جنس و با چه وزنی تولید می شود؟ نصب و اجرای فلاشینگ به چه صورت است؟

فلاشینگ نوعی مصالح ساختمانی نوین است که از آن به عنوان عنصری ظریف اما حیاتی در ساختمان سازی استفاده می شود. فلاشینگ نقشی کلیدی در محافظت از سقف در برابر نفوذ باد و باران ایفا می‌کند.

در نمای بیرونی ساختمان از جمله ایوان‌، دیوار، در و پنجره‌ و حتی پی می توان فلاشینگ را نصب نمود، اما رایج‌ ترین کاربرد فلاشینگ، در سقف‌ است. هر چیزی که از سقف عبور می‌ کند یا به آن متصل می‌شود، به فلاشینگ نیاز دارد. دودکش‌ ها، پنجره‌ های شیروانی، پنجره‌ های سقفی، سیستم‌های تهویه و آبروها در محل اتصال به سقف یا عبور از آن، به فلاشینگ مجهز می‌شوند.

فلاشینگ
فلاشینگ

با درک اهمیت وجود فلاشینگ در صنعت ساختمان، قبل از تهیه آن بهتر است با انواع آشنا شویم، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

فلاشینگ چیست؟

فلاشینگ یا Flashing به قطعات فلزی یا پلاستیکی گفته می‌شود که در نقاط اتصال مختلف ساختمان مانند سقف، دیوار، درز انبساط، پنجره و بالکن به کار می‌روند. هدف اصلی استفاده از فلاشینگ به عنوان یکی از تجهیزات و ابزارهای نمای ساختمان جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان و محافظت از سازه در برابر آسیب‌ های ناشی از آب است.

نمای ساختمان از جمله سقف، شیروانی، دیوار خارجی، درب و پنجره، سر در و غیره به وسیله فلاشینگ‌ در برابر نفوذ آب محافظت می شوند. فلاشینگ به عنوان نوعی محافظ در برابر آب عمل می‌کند و از نفوذ باران، برف و آب حاصل از ذوب شدن برف به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. ‏فلاشینگ‌ علاوه بر عملکرد محافظتی، می‌تواند به عنوان یک عنصر تزئینی نیز مورد استفاده قرار گیرد و به زیبایی نمای ساختمان بیافزاید.

فلاشینگ‌ها بر اساس جنس و طراحی به انواع مختلفی مانند یو شکل، سه پله و تاج تقسیم می‌شوند و ازفلاشینگ از جنس ورق آهنی گالوانیزه، آلوزینک و یا آلومینیوم تولید می‌شود و ضخامت آن نیز متغیر است، به طوری که اغلب ضخامت فلاشینگ‌ها حداقل ۰.۴ میلی متر می‌باشد. کاربرد آنها برای آب‌بندی و محافظت از نقاط مختلف ساختمان مانند لبه‌های سقف و قاب پنجره است.

ورق فلاشینگ

ورق فلاشینگ یک متریال مهم در ساختمان‌ سازی است که نقش مهمی در محافظت از ساختمان و افزایش طول عمر آن ایفا می‌کند. این ورق‌ ها در نقاط حساس ساختمان به کار می‌روند تا از نفوذ آب باران، برف و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کنند. ورق فلاشینگ علاوه بر عملکرد محافظتی، می‌تواند به عنوان یک عنصر تزئینی نیز مورد استفاده قرار گیرد و به زیبایی نمای ساختمان بیافزاید.

‏ورق فلاشینگ در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده‌اند. برخی از انواع رایج ورق فلاشینگ عبارتند از فلاشینگ سقف، پنجره، بالکن و درز انبساط. ورق‌ فلاشینگ از مواد فلزی یا پلاستیکی ساخته می‌شود و مزایای استفاده از آنها شامل محافظت از سازه، افزایش طول عمر ساختمان، بهبود عایق‌بندی ساختمان و زیبایی ساختمان است.

‏نکات مهم در مورد ورق فلاشینگ شامل نصب صحیح، انتخاب مواد مناسب، نگهداری و تعمیر است. نصب صحیح ورق فلاشینگ بسیار مهم است و انتخاب نوع ماده مناسب برای آن بستگی دارد به عواملی مانند شرایط آب و هوایی منطقه، نوع مصالح ساختمان و بودجه. ورق‌های فلاشینگ به مرور زمان ممکن است دچار آسیب شوند و بنابراین لازم است به طور مرتب آنها را بررسی کرده و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کنید.

جنس ورق فلاشینگ

انتخاب جنس فلاشینگ مناسب، نقشی اساسی در کارایی و طول عمر آن دارد. در این بخش، به معرفی رایج‌ ترین جنس‌ فلاشینگ و مزایا و معایب هر کدام می‌پردازیم:

  • فلاشینگ گالوانیزه
  • فلاشینگ پلاستیکی
  • فلاشینگ کامپوزیت
  • فلاشینگ فلزی
  • فلاشینگ آلومینیومی
  • فلاشینگ مسی
  • فلاشینگ استیل ضد زنگ
  • فلاشینگ روی
  • فلاشینگ سربی

فلاشینگ گالوانیزه

فلاشینگ گالوانیزه رایج‌ ترین نوع فلاشینگ است و به دلیل قیمت مناسب و مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، کاربرد فراوانی دارد. به دلیل روکش روی، در برابر زنگ‌ زدگی و فرسایش مقاوم است و برای مناطق مرطوب و با آب و هوای نامناسب ایده‌ال است.

فلاشینگ گالوانیزه مقرون به صرفه‌ترین نوع فلاشینگ در بازار است.از نظر فیزیکی مقاوم است و در برابر ضربه و فشار تا حد زیادی از سقف محافظت می‌کند. در اشکال و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود و برای انواع کاربردها مناسب است.

فلاشینگ گالوانیزه سنگین‌ تر از سایر انواع فلاشینگ است و ممکن است به سازه سقف فشار وارد کند. برای نماهای مدرن و لوکس چندان مناسب نیست.

فلاشینگ پلاستیکی

فلاشینگ‌های پلاستیکی به دلیل ارزان بودن، مقرون به صرفه ترین گزینه برای آب‌بندی سقف هستند. این نوع فلاشینگ در رنگ‌ های مختلف تولید می‌شود و به شما امکان می‌دهد تا آن را با رنگ نمای ساختمان خود هماهنگ کنید.

فلاشینگ پلاستیکی بسیار سبک است و به همین دلیل حمل و نقل و نصب آن آسان‌تر است. فلاشینگ‌های پلاستیکی در برابر رطوبت مقاوم هستند و برای مناطق مرطوب مناسب هستند.

انتخاب نوع مناسب فلاشینگ به عوامل مختلفی از جمله نوع سقف، شرایط آب و هوایی، نوع مصالح، بودجه پروژه و سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

فلاشینگ کامپوزیت

‏فلاشینگ کامپوزیت یک نوع فلاشینگ مرکب است که از ترکیب دو یا چند ماده مختلف تشکیل شده است. این نوع فلاشینگ دارای خواص فیزیکی و مکانیکی خاصی است که آن را برای استفاده در ساختمان ها و ابنیه های مختلف مناسب می کند.

فلاشینگ کامپوزیت مقاومت بالا در برابر آب، باد، رطوبت و سایر عوامل محیطی دارد و عمر مفید ساختمان ها را افزایش می دهد. علاوه بر این فلاشینگ کامپوزیت به زیبایی ساختمان کمک می کند و از آلودگی نمای ساختمان جلوگیری می کند.

فلاشینگ فلزی

فلاشینگ فلزی یک نوع فلاشینگ است که از جنس فلزات مختلف مانند آلومینیوم، کرومات، استیل و غیره ساخته می شود. این نوع فلاشینگ به دلیل مقاومت بالا در برابر آب، باد، رطوبت و سایر عوامل محیطی، به ساختمان ها عمر مفید بیشتری می دهد.

فلاشینگ فلزی در ساختمان سازی به منظور آب‌ بندی، درزبندی و حفاظت از ساختمان استفاده می شود و از آلودگی نمای ساختمان جلوگیری می کند.

فلاشینگ آلومینیومی

فلاشینگ آلومینیومی سبک‌تر از فلاشینگ گالوانیزه است و برای نمای ظریف‌ تر ساختمان‌ها استفاده می‌شود. فلاشینگ آلومینیومی سبک‌ترین نوع فلاشینگ است و به همین دلیل بار کمتری به سازه سقف وارد می‌کند، در برابر زنگ‌ زدگی و فرسایش مقاوم است و برای مناطق مرطوب مناسب است.

فلاشینگ آلومینیومی به راحتی خم می‌شود و برای نصب در سطوح منحنی و نامنظم مناسب است، ظاهری مدرن و شیک دارد و برای نماهای لوکس و امروزی مناسب است. فلاشینگ آلومینیومی گران‌ترین نوع فلاشینگ در بازار است، به اندازه فلاشینگ گالوانیزه استحکام ندارد و ممکن است در برابر ضربه و فشار آسیب‌ پذیر باشد.

فلاشینگ آلومینیومی
فلاشینگ آلومینیومی

فلاشینگ مسی

فلاشینگ مسی با رنگ مسی جذاب خود، جلوه‌ ای لوکس و زیبا به نمای ساختمان می‌بخشد. مس نیز مانند سرب، به دلیل خاصیت ضد زنگ بودن، در برابر فرسایش و خوردگی مقاوم است.

فلاشینگ مسی عمری طولانی دارد و در گذر زمان زیبایی و کارایی خود را حفظ می‌کند. فلاشینگ مسی ظاهری زیبا و لوکس دارد و برای عمارت‌ها و ساختمان‌های خاص به کار می‌رود.

فلاشینگ استیل ضد زنگ

فلاشینگ استیل ضد زنگ برای ساختمان‌ها و مکان‌های حساس است. با مقاومت بالا در برابر اسیدها، مواد شیمیایی، رطوبت، ضربه، فشار و سایش، ارائه ظاهری شیک و لوکس و قابلیت بازیافت کامل، این فلاشینگ برای سواحل، مناطق صنعتی و مکان‌هایی با رطوبت و اسید بالا مناسب است. با توجه به زیبایی و ظرافت برای نماهای مدرن و کلاسیک ساختمان‌ های لوکس و مجلل به کار می‌رود. اما باید به قیمت بالا و وزن سنگین آن توجه شود.

فلاشینگ روی

روی یکی از فلزات مقاوم در برابر خوردگی است. به همین دلیل هم در تولید فلاشینگ گزینه‌ای مناسب محسوب می‌شود. چکش‌خواری فلز روی کاملا مناسب است و می توان از آن برای طراحی انواع خاص فلاشینگ استفاده نمود.

فلاشینگ روی در برابر زنگ‌ زدگی و فرسایش مقاوم است و برای مناطق مرطوب مناسب است. ارزان‌تر از فلاشینگ مسی و آلومینیومی است.

فلاشینگ روی قابل بازیافت است و به حفظ محیط زیست کمک می‌کند. ظاهری به اندازه فلاشینگ مسی زیبا و جذاب ندارد، همچنین تنوع رنگی کمتری نسبت به سایر انواع فلاشینگ دارد.

فلاشینگ سربی

فلاشینگ سربی از انواع فلاشینگ است که به دلیل مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و انعطاف‌ پذیری مناسب، امکان خمکاری برای طراحی انواع فلاشینگ روی آن وجود دارد. سرب با چگالی بالایی که دارد، نقش عایق الکتریکی را نیز ایفا می‌کند. این ویژگی‌ها فلاشینگ سربی را به یک انتخاب مناسب برای ساخت فلاشینگ تبدیل می‌کند.

سرب به دلیل خاصیت ضد زنگ بودن، انتخابی خوب برای مناطق با رطوبت بالا و شرایط آب و هوایی خشن است. شکل‌دهی آسان فلاشینگ سربی، آن را برای نصب در بخش‌های منحنی و نامنظم سقف مناسب می سازد.

چگالی بالای سرب، خاصیت عایق الکتریکی به آن می‌بخشد و از آن در مکان‌هایی که خطر برق‌ گرفتگی وجود دارد استفاده می‌شود.

انواع فلاشینگ

‏فلاشینگ ساختمان از انواع و اقسام بسیار مختلف برخوردار می‌باشد. این پوشش‌ها را می‌توان در طرح‌ها و رنگ‌های مورد دلخواه سفارش داد.

‏انواع فلاشینگ رایج در بازار شامل موارد زیر می باشد:

  • فلاشینگ U استارتر
  • فلاشینگ U آبچکان
  • فلاشینگ نبشی
  • فلاشینگ سه پله
  • فلاشینگ تاج
  • فلاشینگ شادولاین
  • فلاشینگ زیر تاج
  • فلاشینگ کنج
  • فلاشینگ آبرو
  • فلاشینگ صاف

فلاشینگ U استارتر

فلاشینگ‌های U سربازان خط مقدم در محافظت از لبه‌های ساندویچ پانل در دو نوع اصلی استارتر و آبچکان تولید می‌شوند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. این فلاشینگ شبیه حرف U انگلیسی و معمولا از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم و ضخامت آنها بین ۰.۵ تا ۰.۷ میلی‌متر است.

برای پوشش لبه‌های ساندویچ پانل‌های ردیف آخر، از نفوذ آب، باد و گرد و غبار به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. پوشش لبه‌های ساندویچ پانل‌های سقفی، مانع از نفوذ آب باران و برف به زیر سقف می‌شود. برای پوشش لبه‌های ساندویچ پانل‌های ردیف آخر یا لبه‌های ساندویچ پانل‌های سقفی از فلاشینگ U استارتر استفاده کنید.

نصب آسان، قیمت مناسب، مقاومت بالا در برابر زنگ‌ زدگی،تنوع رنگ بالا از جمله مزایای فلاشینگ U استارتر می باشد.

فلاشینگ U آبچکان

فلاشینگ U آبچکان برای پوشاندن لبه‌های ساندویچ پانل سقفی کاربرد دارد. با استفاده از این نوع فلاشینگ علاوه بر اینکه آب باران و برف به سمت ناودان هدایت می‌شود، زیبایی سقف ساختمان را نیز دوچندان می کند.

فلاشینگ U آبچکان، شبیه فلاشینگ U استارتر، اما با لبه‌های برگشته به سمت بالا می باشد، معمولا از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم، ضخامت آن بین ۰.۵ تا ۰.۷ میلی‌مترمی باشد.

کاربرد فلاشینگ U آبچکان از خیس شدن نمای ساختمان و ایجاد لکه جلوگیری می‌کند. ظاهری مدرن و شیک به نمای ساختمان می‌بخشد. انتخاب نوع مناسب فلاشینگ U به محل نصب و نیاز شما بستگی دارد. برای هدایت آب باران و برف به سمت ناودان و افزایش زیبایی سقف از فلاشینگ U آبچکان استفاده می کنند.

فلاشینگ نبشی

در این نوع فلاشینگ لبه‌های نبشی به داخل یا خارج خم می‌شوند. این فلاشینگ جهت پوشش درزهای بین سقف و دیوار از داخل یا خارج استفاده می‌شود و می‌تواند به صورت رنگ آمیزی داخلی یا خارجی تهیه شود.

فلاشینگ نبشی برای اتصال دو قسمت پوشش دیوار و سقف به یکدیگر استفاده می‌شود. با ایجاد این اتصال، از ورود رطوبت به داخل جلوگیری می‌شود. همچنین، ورق‌های گالوانیزه به دلیل مقاومت بالاتر در برابر زنگ زدگی برای استفاده در نوع بیرونی این فلاشینگ توصیه می‌شوند.

فلاشینگ سه پله

فلاشینگ سه‌ پله یا فلاشینگ Z به شکل زاویه ۹۰ درجه ساخته می‌شود و لبه‌های خم شده دارد. طرح سه پله از ورود آب جلوگیری می‌کند و در اندازه و رنگ‌های متنوع ارائه می‌شود. از آن عموما در قسمت جلویی ساندویچ پانل‌های سقفی استفاده می‌شود تا به خوبی از ورود نور آفتاب جلوگیری کند.

فلاشینگ سه‌ پله برای پوشش دادن قسمت جلویی آبریز سقف استفاده می‌شود. علاوه بر مقاومت در برابر رطوبت، این فلاشینگ نیز استحکام مناسبی در برابر آسیب‌های فیزیکی از خود نشان می‌دهد. زاویه ۹۰ درجه این فلاشینگ، آن را مناسب برای پوشش سقف می‌کند.

فلاشینگ سه پله
فلاشینگ سه پله

فلاشینگ تاج

فلاشینگ تاج یا فلاشینگ تیزه، برای استفاده در تاج سوله یا سقف‌های دو شیب مناسب است. این نوع فلاشینگ به صورت خاص در محل شکست یا نوک تاج سوله استفاده می‌شود.

از جمله کاربردهای اصلی فلاشینگ تاج، آب بندی سقف و قسمت اتصال دو سقف شیب دار به یکدیگر است. علاوه بر اهمیت کاربردی، استفاده از فلاشینگ تاج به زیبایی سازه نیز افزوده می‌شود. فلاشینگ تاج به عنوان نقطه پایانی برای فرایند عایق‌کاری در نقطه مرکزی سقف سازه استفاده می‌شود.

فلاشینگ شادولاین

فلاشینگ شادولاین که به فلاشینگ فرم دار نیز معروف است، نسل جدیدی از فلاشینگ‌ها است که با ظاهری زیبا و مدرن، تحولی در نمای ساختمان‌ها ایجاد کرده است. این نوع فلاشینگ، با خطوط و فرم‌های منحنی و ظریف، به نمای ساختمان جلوه‌ای شیک و امروزی می‌بخشد و آن را از سایر ساختمان‌ها متمایز می‌کند.

این نوع فلاشینگ در طرح‌ و رنگ‌های متنوع ارائه می‌شود تا با هر سلیقه و هر نوع نمای ساختمانی هماهنگ باشد. فلاشینگ از جنس‌های با کیفیت و مقاوم مانند گالوانیزه، آلومینیوم و استیل ضد زنگ ساخته می‌شود. به طور پیش‌ساخته شده و با اتصالات و متعلقات کامل ارائه می‌شود و نصب آن آسان و سریع است.

برای نما، دور پنجره‌ها، کنج‌ها، و سایر قسمت‌های ساختمان قابل استفاده است. دارای ۴ نوع فلاشینگ شادولاین ساده، فلاشینگ شادولاین طرح‌دار، فلاشینگ شادولاین نورپردازی‌دارمی باشد.

استفاده از فلاشینگ‌ ساده یا طرح‌ دار با طرح‌های کلاسیک برای نمای کلاسیک و همچنین استفاده از فلاشینگ‌ ساده یا طرح‌دار با طرح‌های مدرن برای نماهای مدرن. انتخاب فلاشینگ بر اساس سلیقه خود و طرحی که برای نمای ساختمان در نظر دارید.

فلاشینگ زیر تاج

فلاشینگ زیر تاج (Eave Flashing) یک جزییات مهم در اجرای سازه‌ها با ساندویچ پانل برای زیر تاج یا تیزه است. این نوع فلاشینگ معمولا در محل شکست یا نوک تاج سوله یا سقف‌های شیبدار و دو شیب استفاده می‌شود. این ورق فلاشینگ به شکل زیبا خم‌کاری شده و علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب، درزهای اتصال دو سقف به یکدیگر را پوشش می‌دهد.

استفاده از فلاشینگ زیر تیره در پوشش سقف سوله‌های دوشیب، پیش از نصب و اجرای ساندویچ پانل، باید در محل نصب و آب‌بندی شود. این فلاشینگ معمولاً به طول تاج سوله در قالب ورقی به رویه ساندویچ پانل سقفی طراحی و تولید می‌شود. علاوه بر این، می‌توان این ورق فلاشینگ را به رنگ دلخواه سفارش داد تا خط الراس زیر تاج را به وضوح نشان دهد. این کار همچنین می‌تواند به جلوه زیبایی نمای سازه کمک کرده و هویت بصری خاصی به ساختمان ببخشد.

فلاشینگ کنج

فلاشینگ کنج یا زاویه دار(Corner Flashing) نقش مهمی در عایق‌بندی حرارتی و جلوگیری از تبادل برودت و حرارت در نقاط اتصال دیوارها به یکدیگر یا به کف و سقف دارد. این اجزا معمولاً در اشکال L شکل یا منحنی (Curve) تولید می‌شوند و برای پوشش گوشه‌های دیوارها به کار می‌روند. نصب فلاشینگ کنج باید حتماً مطابق با دیتیل‌های از پیش طراحی شده انجام شود تا عملکرد بهینه را داشته باشد.

استفاده از فلاشینگ کنج کرو نه تنها به زیبایی نما کمک می‌کند، بلکه از ورود رطوبت و گرما به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. یکی از کاربردهای معمول فلاشینگ کنج کرو در گوشه‌های نما در هنگام اجرای دیوارها با استفاده از ساندویچ پانل سقفی است. این نوع فلاشینگ می‌تواند به عنوان یک پوشش موثر در نقاط حساس ساختمان عمل کرده و عمر مفید و عملکرد دیوارها را بهبود بخشد.

استفاده صحیح از فلاشینگ کنج به تدابیر نصب و استفاده از مواد با کیفیت مناسب نیاز دارد تا عمر مفید طولانی‌تری داشته باشد. برای بیشترین اثربخشی، توصیه می‌شود از متخصصان مجرب و متعلقات مطابق با استانداردهای صنعتی استفاده شود.

فلاشینگ آبرو

فلاشینگ آبرو یا گاتر (Gutter) یک ساختمان به شکل کانال است که از ورق‌های فلزی تولید می‌شود و وظیفه جمع‌آوری و انتقال آب از روی سطح سقف به بیرون را بر عهده دارد. این قطعه در ساختمان‌ها با استفاده از ساندویچ پانل‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

فلاشینگ آبرو یا گاتر نقش اصلی در جلوگیری از نفوذ آب و نشت رطوبت به دیواره‌ها و سازه‌های ساختمانی را بر عهده دارد. به عنوان یک عنصر مکمل، این ساختمان می‌تواند به طراحی و زیبایی نمای ساختمان نیز کمک کند. زمانی که به طراحی آبروها توجه کافی شود، می‌توان زیبایی و هویت بصری ساختمان را بهبود بخشید.

استفاده از آبروها با فرم و رنگ مناسب نه تنها به جلوه زیبایی نمای ساختمان کمک می‌کند بلکه عملکرد و عمر مفید سازه را نیز بهبود می‌بخشد. لذا، انتخاب و نصب گاترهای مناسب با فرم و رنگی که به طراحی نمای ساختمان متناسب باشد، می‌تواند به ایجاد یک نما زیبا و کارآمد کمک کند.

استفاده صحیح از آبروها، هماهنگی با توضیحات طراحی و استفاده از مواد با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است تا عمر مفید و عملکرد بهینه این اجزا تضمین شود.

فلاشینگ صاف

ورق فلاشینگ صاف یکی از انواع ورق‌های فلاشینگ است که به‌صورت یکپارچه و بدون برآمدگی یا فرم‌های خاص طراحی شده است. این نوع فلاشینگ معمولاً برای پوشش و حفاظت از لبه‌ها و درزهای ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

از ویژگی‌های ورق فلاشینگ صاف می‌توان به سادگی طراحی، نصب آسان و مناسب بودن برای کاربردهای مختلف اشاره کرد. این ورق به راحتی قابل نصب است و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. همچنین، به‌خوبی از نفوذ آب جلوگیری می‌کند و به افزایش عمر سازه کمک می‌کند. این نوع فلاشینگ به‌ویژه در جاهایی که نیاز به یک پوشش ساده و کارآمد داریم، کاربرد دارد.

ابعاد ورق فلاشینگ

ابعاد و اندازه ورق‌ فلاشینگ، با توجه به عرض ورق‌های فلزی پایه که در ساخت آنها استفاده می‌شود، تعیین می‌شود.

عرض استاندارد ورق‌های فلزی، ۱۰۰ سانتی‌متراست که رایج‌ترین عرض برای ورق‌های فلزی است و کاربرد گسترده‌ای در تولید فلاشینگ دارد.

عرض ۱۲۵ سانتی‌متر کمتر رایج است، اما برای برخی از کاربردها و پروژه‌ها مناسب می‌باشد. طول و عرض فلاشینگ بستگی به نیاز پروژه دارد. برای بهینه‌ سازی برش و کاهش پرتی ورق، می‌توان از برش‌های مختلف با طول‌های کوتاه‌تر استفاده کرد.

تولیدکنندگان فلاشینگ، امکان سفارشی‌سازی ابعاد و اندازه‌های خاص را نیز فراهم می‌کنند. انتخاب ابعاد فلاشینگ بستگی به نوع فلاشینگ، محل نصب، نوع سقف و سلیقه شما دارد. همیشه از نصابان و متخصصان با تجربه برای انتخاب و برش فلاشینگ کمک بگیرید. انتخاب ابعاد فلاشینگ بستگی به نوع فلاشینگ، محل نصب، نوع سقف و سلیقه شما دارد.

وزن ورق فلاشینگ

وزن فلاشینگ نما به نوع، جنس و ضخامت آن بستگی دارد. به عنوان مثال وزن فلاشینگ هلالی بین ۲ تا ۲۵ کیلوگرم به ازای هر متر متغیر است. هر نوع فلاشینگ، با توجه به شکل و کاربرد آن، وزن مخصوص به خود را دارد.

جنس‌های مختلف فلاشینگ، مانند گالوانیزه، آلومینیومی و مسی، وزن‌های متفاوتی دارند. هر چه ضخامت فلاشینگ بیشتر باشد، به طبع وزن آن نیز بیشتر خواهد بود.

ضخامت ورق فلاشینگ

ضخامت فلاشینگ نما، عامل مهم در انتخاب و استفاده از این نوع مصالح ساختمانی هستند.ضخامت ورق‌های فلاشینگ نما به طور معمول بین ۱ تا ۲ میلی‌متر است. این ضخامت، تعادل مناسبی بین استحکام، انعطاف‌پذیری و وزن ایجاد می‌کند.

ضخامت کافی، به فلاشینگ نما استحکام لازم برای مقابله با باد و باران و سایر عوامل جوی را می‌دهد. ضخامت مناسب، به فلاشینگ نما انعطاف‌پذیری کافی برای نصب در سطوح مختلف و با اشکال هندسی گوناگون را می‌دهد. ضخامت استاندارد، وزن فلاشینگ نما را در حد معقولی نگه می‌دارد تا بار اضافی به سازه سقف تحمیل نکند.

کاربرد فلاشینگ

فلاشینگ‌ها علاوه بر تفاوت در شکل و مدل، در نوع کاربردشان نیز با هم متفاوتند. هر یک از این فلاشینگ‌های ساختمان نسبت به نوع و مدلی که دارند در فضاهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با انواع فلاشینگ نما در نوع کاربردشان آشنا خواهیم شد:

  • فلاشینگ نما
  • فلاشینگ عرشه فولادی
  • فلاشینگ سوله
  • فلاشینگ سقف
  • فلاشینگ شیروانی
  • فلاشینگ بام
  • فلاشینگ دیوار
  • فلاشینگ پنجره
  • فلاشینگ در
  • فلاشینگ پیشانی ساختمان
  • فلاشینگ محیط رو باز

فلاشینگ نما

فلاشینگ نما ورق فلزی‌ است که برای پوشش و محافظت از لبه‌ها و درزهای نمای بیرونی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. این ورق فلزی می‌تواند از نفوذ آب جلوگیری کرده و به حفظ نمای خارجی ساختمان کمک کند.

فلاشینگ نما می‌تواند در نواحی مختلف ساختمانی نظیر پشت بام، پنجره‌، دیوار، سقف شیروانی‌ و پیشانی‌های ساختمان نصب شود. از آنجا که این ورق فلزی می‌تواند از ورود رطوبت، باران و برف به ساختمان جلوگیری کند، استفاده از آن می‌تواند به حفظ و زیبایی نمای خارجی ساختمان کمک کند.

فلاشینگ در نمای ساختمان به عنوان یک محافظ عمل می کند. در واقع فلاشینگ در محافظت از ساختمان‌های بلند و با عظمت در برابر پوسیدگی و تخریب خارجی و داخلی نقش اساسی دارد. از طرفی، نصب آن بر روی پشت بام، پنجره‌ها و دیوارها می‌تواند از ورود رطوبت در ساختمان جلوگیری کرده و طول عمر دیوارها و نمای خارجی را تضمین کند.

از فلاشینگ نما می‌توان در فضاهای سرباز مانند آلاچیق و پارکینگ نیز استفاده کرد تا از فرسودگی ناشی از شرایط آب‌وهوایی محافظت کند.

فلاشینگ نما
فلاشینگ نما

فلاشینگ عرشه فولادی

فلاشینگ سقف عرشه فولادی یک قالب محیطی است که جهت جلوگیری از ریختن بتن دور کار استفاده می‌شود. این فلاشینگ‌ ها از ورق گالوانیزه تولید و به شکل U خم شده و همزمان با اجرای عملیات تثبیت ورق دور کار نصب می‌گردند. فلاشینگ‌ سقف عرشه فولادی با ضخامت‌های ۰.۴ میلیمتر تا ۱.۲ میلیمتر و در ابعاد مختلف و دارای ۲ شیار مقاومتی در طول فلاشینگ می‌باشد. این فلاشینگ‌ ها به طور کلی به حفظ ساختمان کمک می‌کنند و از ورود آب و رطوبت به درون ساختمان جلوگیری می‌کنند.

فلاشینگ سوله

فلاشینگ سوله در اصطلاح به هر نوع پوشش خمکاری شده گفته می‌شود که از آن برای پوشاندن نقاط مختلف سوله استفاده می‌شود. این پوشش‌ها از ورق‌های فلزی نازک ساخته می‌شوند و به شکل‌های مختلف خمکاری می‌شوند. به فلاشینگ نما نیز گفته می‌شود زیرا آن را برای پوشاندن درزهای پنجره‌ و جلوگیری از ورود آب و رطوبت به درون ساختمان استفاده می‌کنند. فلاشینگ سوله در ساخت سوله‌، ساختمان‌ها و سایر سازه‌های فلزی استفاده می‌شود و به حفظ آنها کمک می‌کند.

فلاشینگ سقف

فلاشینگ سقف یک رول فلزی نازک است که به طور ویژه برای سطوح بالای باد و رطوبت طراحی شده است. این فلاشینگ‌ها از مواد متنوعی مانند مس، آلومینیوم، سرب و یا فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند و مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی دارند. استفاده از فلاشینگ سقف به طور کلی به حفظ ساختمان و جلوگیری از ورود آب و رطوبت به سقف کمک می‌کند.

فلاشینگ شیروانی

توضیحات شما در مورد نمای شیروانی و استفاده از فلاشینگ برای آب‌بندی و تزئین سازه‌های شیروانی بسیار کامل و جامع بود. فلاشینگ در واقع یک جزء بسیار حیاتی برای حفظ و زیبا سازی ساختمان‌ و سازه‌های شیروانی است.

فلاشینگ به عنوان یک راهکار زیبایی، خرپای شیروانی را پنهان می‌کند و به نمای سازه شیروانی زیباتری می‌بخشد. فلاشینگ به سازه شیروانی کمک می‌کند تا از پیچیدن باد جلوگیری شود و این امر باعث می‌شود ورق شیروانی به سازه محکم‌تر متصل شود.

استفاده از فلاشینگ در انتهای سقف شیروانی به آب‌ بندی مناسب کمک می‌کند و ورود آب به داخل ساختمان را به حداقل می‌رساند. فلاشینگ به دو دسته کلی فلاشینگ نمای شیروانی و قرنیز تقسیم می‌شود که هر کدام نقش مهمی در حفظ و زیباسازی سازه‌های شیروانی دارند و از ورق‌های مختلفی تهیه می‌شوند.

فلاشینگ شیروانی
فلاشینگ شیروانی

فلاشینگ بام

فلاشینگ بام یک گزینه ایمن برای نمای لبه‌ ساختمان است که نه تنها زیباتر از سنگ بلکه مداوم‌ تر و ایمن‌تر نیز می‌باشند. این فلاشینگ‌ها مانع ورود آب و رطوبت به لبه‌های پشت بام می‌شوند و به طور کلی به حفظ ساختمان کمک می‌کنند. استفاده از فلاشینگ بام جایگزینی مناسب برای سنگ‌هاست که در گذشته به مرور زمان دچار خوردگی، شکستگی و آسیب‌های مختلف می‌شدند.

فلاشینگ دیوار

اجرای فلاشینگ روی دیوار ساختمان برای پوشش دهی استفاده می‌شود. بعد از نصب ساندویچ پانل یا ورق گالوانیزه، فلاشینگ برای پوشاندن نقاط اتصال سقف و دیوار یا دو دیوار متصل به هم استفاده می‌شود.

فلاشینگ بر روی دیوار اطراف هر نوع ساختمانی، مثل انبارها، کارخانجات، کارگاه‌های صنعتی، سالن‌های ورزشی و غیره قابل اجرا است.

این نوع فلاشینگ ها اهمیت بسیاری در حفظ و زیبایی ساختمان‌ها و پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت دارند.

فلاشینگ پنجره

فلاشینگ پنجره بر روی لبه‌ها یا قرنیزهای پنجره‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر جنبه زیبایی، موجب استحکام آب‌بندی ساختمان نیز می‌شود. این نوع فلاشینگ متنوعی از انواع مختلفی از جمله گاتر چهارچوب قاشقی، گاتر چهارچوب سایه‌ دار، گاتر دولبه، گاتر فرانسوی پله‌دار و غیره دارد.

فلاشینگ درب

فلاشینگ درب یک قسمت مهم در ساختمان است که به طور ویژه برای جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل ساختمان طراحی شده است. فلاشینگ درب به طور کلی از رول فلزی نازک ساخته می‌شود و در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم است. این فلاشینگ‌ها از مواد مختلفی مانند مس، آلومینیوم، سرب و یا فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند و به طور کلی به حفظ ساختمان کمک می‌کنند.

فلاشینگ پیشانی ساختمان

استفاده از فلاشینگ برای پیشانی ساختمان یک روش موثر برای محافظت و زیباسازی نمای ساختمان است. این فلاشینگ‌ها علاوه بر زیبایی و ظاهری دلپذیر، تاثیرات مثبتی بر روی حفظ ساختمان و پیشگیری از آسیب‌های ناشی از عوامل جوی دارند.

فلاشینگ نما باعث می‌شود که باران و برف به صورت مستقیم بر روی نمای ساختمان نیفتد و این امر موجب جلوگیری از فرسودگی و آسیب به نما می‌شود.

استفاده از فلاشینگ برای پیشانی ساختمان باعث می‌شود که آب باران به درب و پنجره‌ها نفوذ نکند و این امر باعث جلوگیری از فرسودگی و آسیب به این قسمت‌ها می‌شود. فلاشینگ نه تنها از آسیب‌های ناشی از باران و برف، بلکه از اثرات مخرب تابش نور خورشید و رطوبت هم حفاظت می‌کند و طول عمر نمای ساختمان را افزایش می‌دهد.

فلاشینگ محیط رو باز

استفاده از فلاشینگ در محیط‌ه ای رو باز مانند پارکینگ‌ و آلاچیق‌ها به جلوگیری از ریزش برف و باران و همچنین تابش مستقیم خورشید کمک می‌کند. این فلاشینگ‌ها می‌توانند به عنوان یک پوشش محافظ برای ساختمان‌ها و سازه‌هایی که در معرض آب و هوای سخت هستند، عمل کنند. این کاربرد باعث افزایش دوام و پایداری سازه‌ها در برابر عوامل جوی می‌شود و همچنین زیبایی و استحکام آنها را افزایش می‌دهد.

نصب و اجرای فلاشینگ

نصب و اجرای فلاشینگ ساختمان شامل مراحل متعددی است که نیازمند دقت و تخصص می‌باشد. در ادامه به طور خلاصه مراحل اجرای فلاشینگ را بیان می کنیم:

‏ابتدا باید موقعیت‌های مورد نیاز برای نصب فلاشینگ بر روی ساختمان را تعیین نمود. این موقعیت‌ها شامل لبه سقف‌های شیبدار، قاب پنجره‌، محل تلاقی کنج دیوارها و محل برخورد دیوار با سقف می‌باشد.

‏در مرحله بعدی باید نوع و شکل فلاشینگ مورد نیاز را انتخاب نمود. این شامل انتخاب جنس و شکل هندسی مورد نظر می‌باشد که باید با توجه به نیازهای ساختمان و طراحی مورد دلخواه شما مطابقت داشته باشد.

‏سپس باید متراژ فلاشینگ مورد نیاز برای نصب در بخش‌ های مختلف ساختمان را محاسبه کرده و مطابق با آن سفارش دهید. توصیه می‌شود همواره مقدار کمی اضافه‌ تر از محاسبات خود را سفارش دهید تا در صورت بروز مشکل هنگام اجرای فلاشینگ با مشکل روبه‌ رو نشوید.

‏پس از همکاری ورق‌های فلاشینگ، باید آنها را رنگ‌ آمیزی نمود تا ظاهر مناسبی داشته باشند. در این مرحله، ورق‌های فلاشینگ را روی سطح دیوار یا سقف ساختمان نصب می‌کنید. اتصال ورق‌های فلاشینگ به یکدیگر به روش جوشکاری صورت می‌گیرد. در برخی از نقاط مانند قاب پنجره‌ها برای زیرسازی و نصب فلاشینگ از آسترکشی با چسب‌های مخصوص استفاده می‌شود. به ویژه در محل اتصال باید از آسترکشی استفاده شود تا آب‌بندی به طور کامل اتفاق بیفتد.

‏سیمان سطح زیر فلاشینگ‌ها باید به طور کامل صاف و یکدست باشد. شیب لبه فلاشینگ سقف باید به سمت داخل باشد تا آب باران به نمای ساختمان نریزد. نکته مهم دیگر این است که شیب فلاشینگ درب و پنجره باید به سمت بیرون باشد تا از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری شود.

‏سازندگی دقیق و دقت در اجرای این مراحل از اهمیت بالایی برخوردار است تا نتایج بهینه‌ ای به دست آید.

نصب و اجرای فلاشینگ
نصب و اجرای فلاشینگ

کلام آخر

فلاشینگ در صنعت ساختمان‌ سازی، برای پوشش درزها و لبه‌های ساندویچ پانل‌ها و همچنین زیباسازی نما استفاده می‌شود. انواع فلاشینگ در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. در زمان خرید فلاشینگ، حتما به کیفیت و ضمانت محصول توجه کنید.

با استفاده از فلاشینگ مناسب، می‌توانید از مزایای متعددی مانند افزایش طول عمر ساندویچ پانل‌ها، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و زیبایی نمای ساختمان بهره‌ مند شوید.

سوالات متداول فلاشینگ

فلاشینگ به انگلیسی چه می شود؟

فلاشینگ برگرفته از واژه انگلیسی Flashing می باشد.

ورق فلاشینگ رنگی چیست؟

ورق فلاشینگ رنگی، ورق فلزی گالوانیزه است که قبل از نصب، طی یک فرایند به نام الکترواستاتیک رنگ آمیزی می‌شود. این روش باعث پوشش دهی، مقاومت بیشتر و افزایش طول عمر ورق‌های گالوانیزه می‌شود. ورق‌ فلاشینگ رنگی از رنگ‌های متنوعی نظیر سفید، قهوه‌ای، سبز، خاکستری، نارنجی و قرمز بهره می‌برند.فرآیند رنگ‌ آمیزی می‌تواند به‌صورت اتوماتیک یا دستی در کارخانه صورت بگیرد.

انواع فلاشینگ ساندویچ پانل کدامند؟

فلاشینگ ساندویچ پانل نوارهای فلزی هستند که برای پوشش درزها و لبه‌های ساندویچ پانل‌ در انواع مختلف ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این نوارها از جنس‌های مختلفی مانند گالوانیزه، آلومینیوم و استیل ضدزنگ ساخته می‌شوند و در رنگ‌های متنوعی به بازار عرضه می‌شوند.

هدف فلاشینگ چیست؟

هدف اصلی استفاده از فلاشینگ، جلوگیری از نفوذ آب به نقاط حساسی از ساختمان مانند تقاطع های روف، پنجره‌ها و درب‌ها می‌باشد.

می توانید این نوشته را به اشتراک بگذارید.

آجر شاموتی (۴ نوع) + رنگ، دانسیته و انواع آجر شاموتی
آجر شاموتی چیست و انواع آجر شاموتی کدام است؟ دانسیته آجر شاموتی چند است؟ آجر شاموتی چه رنگ هایی دارد
دکوراسیون حمام (۷ نوع) + انواع، رنگ و مدل دکوراسیون حمام
دکوراسیون حمام چیست و انواع دکوراسیون حمام کدامند؟ محبوب ترین رنگ دکوراسیون حمام کدام رنگ است؟ برای هر مدل دکوراسیون
بهترین متر لیزری در ایران (۱۳ برند) + معرفی، مقایسه و مزایا
بهترین متر لیزری در ایران متعلق به کدام برند ابزار است؟ مشخصات بهترین متر لیزری که قابلیت اندازه گیری در
بلوک سیمانی سبک (۱۱ نوع) + وزن و انواع بلوک سیمانی سبک
بلوک سیمانی سبک چیست و انواع بلوک سیمانی سبک کدامند؟ ابعاد بلوک سیمانی و وزن بلوک سیمانی سبک چه اندازه
فنس چمنی (۶ نوع) + انواع، مشخصات و نصب فنس چمنی
فنس چمنی چیست و انواع فنس چمنی کدامند؟ کاربرد فنس چمنی چیست و مشخصات فنس چمنی شامل چه مواردی می
جایگزین وال پست (۳ نوع) + معرفی، مقایسه و مزایا
جایگزین وال پست چیست و چه تعداد مصالح جایگزین وال پست در صنعت ساختمان داریم؟ مزایای مصالح جایگزین وال پست

خبرهای داغ کمانش

با عضویت در لیست مشترکین کمانش از  لیست همکاری در فروش، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات، همکاری با تمامی برندهای صنعت ساختمان و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.

آیکون لوگو کمانش

هنوز عضو کمانش نشدی؟

کمانش در شبکه های اجتماعی

با همراهی کمانش در شبکه های اجتماعی از معرفی برندهای برتر صنعت ساختمان، آموزش های کوتاه و کاربردی، تخفیفات در تبلیغات کمانش، جدیدترین مقالات و دیگر فرصت ها برخوردار بشوید.